Grad Velika Gorica

Vijesti

Gorički dragovoljci i veterani u Vukovaru

vukovar1U sklopu obilježavanja „ Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.“- počast žrtvi Vukovara u Domovinskom ratu i spomen na više od 1600 poginulih hrvatskih branitelja i civila te nekoliko stotina onih koji se još uvijek vode nestalima, a trag im se gubi upravo u Vukovaru, odali su članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Velika Gorica i Udruga Nezavisni dragovoljci hrvatski Zagrebačke županije te njihovi članovi obitelji.

Dolaskom u Vukovar najprije su posjetili Ratnu bolnicu, mjesto sjećanja i spomen obilježje žrtvama, ranjenicima koji su odvedeni i mučki ubijeni na Ovčari. Potom su obišli Spomen dom Blago Zadro na Trpinjskoj cesti, Spomen obilježje poginulim policajcima u Borovu selu, masovna grobnica Ovčara, Spomen dom Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata Vukovar, te križ, simbol žrtve na ušću Vuke u Dunav

- Naš domaćin, vodič bio je vukovarski borac, Martin Nedić kojem se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu i cjelodnevnom druženju. Puni emocija i u mislima na nemile događaje 1991. godine napustili smo grad heroj Vukovar – poručili su gorički branitelji.

vukovar2