- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Dan otvorenih vrata dječjeg vrtića Lojtrica – vrtić po mjeri svakog djeteta

Posted By Gorica.hr On 06.11.2015. @ 07:34 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_3162 [1]Vrtić Lojtrica je do prije dva mjeseca djelovao na devet lokacija u skromnim uvjetima. Otvaranjem novog vrtića u Velikoj Mlaki omogućen je smještaj četiri jasličke i šest vrtićkih grupa, ukupno 200-tinjak mališana.

Prekrasni moderni objekt građen je prema najvišim standardima i prema zanimljivom arhitektonskom rješenju. Vrtić ima prostrane dnevne boravke, dvije bogato opremljene dvorane za tjelesni odgoj (jednu za jaslički uzrast a jednu za vrtićke grupe), mnoštvo novih poticajnih didaktičkih igračaka i sredstava, kao i prostrano, bogato opremljeno dječje igralište s antistres podlogama. Djecu će se tako motivirati na svakodnevno vježbanje i zdravi način života uz razvoj različitih motoričkih vještina. „Prostor ovog vrtića pruža neizmjerne mogućnosti sretnog odrastanja, kreativnih igara, druženja i učenja različitih humanih vrijednosti koje će djeca ponijeti u život. U vrtiću uz deset satni program provodimo i program ranog učenja engleskog jezika i sportski program, a sada imamo mogućnosti i prostora za provedbu i drugih programa. Naši stručni djelatnici će i dalje pratiti najnovije znanstvene spoznaje vezano uz predškolski odgoj i obrazovanje – istaknula je ravnateljica Ljuba Brnadić.

Briga o djeci je prioritet grada

Zemljište za gradnju vrtića u Velikoj Mlaki kupljeno je prije gotovo dva desetljeća. Nakon što su propali pregovori s Gradom Zagrebom o zajedničkom projektu, Grad Velika Gorica se samostalno upustio u ovu investiciju, osigurao sredstva te u proljeće 2014. krenuo u izgradnju dugo očekivanog objekta. „Djelatnost predškolskog odgoja mjerodavnost je i obveza jedinica lokalne samouprave i jedna od najvažnijih te financijski i organizacijski najzahtjevnijih djelatnosti za koju se na godišnjoj razini izdvaja oko 60 milijuna kuna. Svjesni da je predškolski odgoj u suvremenom društvu socijalna investicija, neizmjerno nas veseli činjenica da je još dodatnih 23.815.409,04 kuna uloženo upravo u projekt kojeg su velikogorički roditelji čekali 20 godina – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić i dodao kako briga o djeci, o njihovom ranom razvoju i odrastanju predstavlja prioritet Grada Velike Gorice, koja nosi titulu grada prijatelja djece. „Ova nas titula obvezuje na stalnu brigu o našim najmlađim sugrađanima i podsjeća nas na našu odgovornost za njihov siguran i kvalitetan život. Grad Velika Gorica posebno je ponosan na kvalitetno organizirani sustav integracije djece s teškoćama u razvoju u dječje vrtiće i stvaranje inkluzivnih uvjeta za njihovo odrastanje i napredak – zaključio je gradonačelnik.

Djeca sretna, roditelji zadovoljni

Dan otvorenih vrata bio je prilika da gradski čelnici iz prve ruke doznaju mišljenje i dojmove djelatnika, roditelja te samih mališana, polaznika vrtića. Djelatnici su zadovoljni uvjetima i mogućnostima koje pruža novi objekt, a roditeljima je važno što se vrtić nalazi u mirnom dijelu naselja, daleko od buke i prometnih gužvi, s dovoljno mjesta za parkiranje. Djecu vrtić naprosto oduševljava. Ponajviše im se sviđaju zanimljive, nove igračke i vesele boje, te su zaključila da je to vrtić ‘kao iz bajke’.

Cilj je mjesto u vrtiću za sve

Grad Velika Gorica osigurao je ove pedagoške godine smještaj za svu djecu čija su oba roditelja zaposlena. Daljnjim ulaganjem u predškolski odgoj, prenamjenom prostora, proširenjem kapaciteta i izgradnjom novih objekata, želi se osigurati boravak svoj djeci.

IMG_2930 [2]IMG_2994 [3]IMG_2983 [4]IMG_3135 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/11/dan-otvorenih-vrata-djecjeg-vrtica-lojtrica-vrtic-po-mjeri-svakog-djeteta/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_3162.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_2930.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_2994.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_2983.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_3135.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal