Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica želi Zračnu luku s imenom dr. Franje Tuđmana

pleso1Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice usvojen je prijedlog gradonačelnika Dražena Barišića kojim se daje suglasnost o imenu Zračne luke koje bi sadržavalo ime dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika.

- Drago mi je da su vijećnici podržali moj prijedlog o davanju suglasnosti, jer kao što sam već nekoliko puta naglasio, Zračna luka jedino može nositi ime dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika. Taj prijedlog je Hrvatska demokratska zajednica iznijela još prije dvije godine, no u aktualnoj državnoj vlasti nije bilo sluha za to – ističe gradonačelnik Dražen Barišić, dodajući kako je i zahtjev Vlade o pribavljanju suglasnosti Grada Velike Gorice, Grada Zagreba i Zagrebačke županije, dokaz da imenovanje ne žele provesti.

- Tražili su način kupovanja vremena kako bi se u javnosti stekao dojam da će to učiniti, ali su svjesno odluku prepustili novoj Vladi koja će doći nakon parlamentarnih izbora. Jer, da su željeli, mogli su odluku o imenovanju donijeti samostalno i to temeljem Ugovora o koncesiji – zaključuje Barišić.

Naime, u članku 12.19. Ugovora o koncesiji stoji:“ „Davatelj koncesije zadržava isključivo pravo određivanja naziva Zračne luke Zagreb“.