- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

U Velikoj Gorici otvorena prva e – punionica

Posted By Gorica.hr On 23.10.2015. @ 19:34 In Vijesti | Comments Disabled

e-pun1 [1]Velika Gorica danas je dobila svoju prvu punionicu za električna vozila. U gradu će ih biti ukupno pet, a prve dvije godine njihovo korištenje za građane će biti potpuno besplatno.

- Ovo je projekt vrijedan 450.000 kuna i izuzetno sam ponosan danas što otvaranjem ove prve punionice započinjemo potpuno novo poglavlje našeg grada u kontekstu ekološke i energetske osviještenosti. Proteklih godina, u oba moja mandata, veliki fokus svih projekata je upravo na korištenju obnovljivih izvora energije i poticanje na ekološku svijest i osviještenost – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Nabavkom i postavljanjem punionica za električne automobile na pet strateških mjesta u Gradu, Velika Gorica promovira važnost brige za okoliš i još jednom ističe status „eko-grada“. Budući da je riječ o punionicama za električne automobile Velika Gorica ima priliku postati i prepoznatljiva ekološka destinacija, kako u Hrvatskoj, tako i šire. Ovim potezom, otvaraju se i velike prilike za razvijanje turizma u ovom dijelu Hrvatske, jer bi Velika Gorica mogla postati korisna usputna destinacija i brojnim posjetiteljima i vozačima električnih automobila.

Uz podršku partnera, VG Komunalca d.d. i Razvojne agencije VE-GO-RA ovo je prva od ukupno 5 punionica koje će biti u funkciji u našem gradu, a u funkciju ju je pustio ugledni gorički gospodarstvenik Vinko Huzjak, puneći svoj osobni automobil.

e-pun2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/10/u-velikoj-gorici-otvorena-prva-e-%e2%80%93-punionica/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/e-pun1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/e-pun2.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal