- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Svečano otvoren Dječji tjedan posvećen igri i kreativnosti

Posted By Gorica.hr On 13.10.2015. @ 08:37 In Vijesti | Comments Disabled

dt1 [1]Nakon subotnjeg memorijala Izviđačkog odreda Tur održanog u Šćitarjevu pod nazivom „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“, u ponedjeljak, 12. listopada svečano je otvoren Dječji tjedan izložbom Zmajevi u oblacima u Pučkom otvorenom učilištu.

Zmajevi su nastali kao idejni projekt Marite Burić Teskera u sklopu manifestacije Međunarodne vrtne izložbe Floraart. Vrijedne ruke učenika 4. b i c razreda OŠ Jurja Habdelića su ih oslikavale nekoliko tjedana. U tome su ih vodile učiteljice Barica Ceronja i Jasna Pletikapa. Nakon završetka Floraarta, zmajevi su bili izloženi u holu škole, a zatim su doletjeli u izložbeni prostor Pučkog učilišta. Izložbu je postavio vrijedan tim Muzeja Turopolja pod vodstvom kustosice Dragice Dade Modrić.

Nakon izložbe održana je tribina „Kreativnost i igra kod djece“ na kojoj se moglo čuti što o igri i kreativnosti kažu znanost i struka, ali i oni koji rade s djecom. Prof. dr.sc. Mirjana Šagud istaknula je važnost igre kao osnovne djelatnosti svakoga djeteta. Profesor glazbe Boris Klarić iz Glazbenog učilišta „Elly Bašić“ i profesorica književnosti Nina Selman iz Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina predstavili su način rada s učenicima koji izlazi iz okvira uobičajenog rada u razredu. Pokazali su visoku razinu osobne i profesionalne motivacije u radu s djecom, a takav rad utječe na zadovoljstvo, kreativnost i uspješnost učenika.
Elena Beganović, učenica Umjetničke škole Franje Lučića izvela je plesnu točku pod nazivom „Dok spavam“ i pokazala ljepotu i kreativnost plesne umjetnosti. Elena je ovom točkom osvojila 1. nagradu na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u organizaciji Ministarstva kulture. Glazba je iz filma „Teorija svega“, a koreografkinja i nastavnica je Ana Vesel Križaj. Koliko su djeca kreativna u glumi pokazali su učenici OŠ Jurja Habdelića, Filip Čačković i Ivan Rodić s kojima je igrokaz uvježbala učiteljica Olivera Žordić.

Uzvanicima se obratila novoizabrana predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Jana Špičić iz OŠ Velika Mlaka koja je istaknula aktivnu ulogu dječjih gradskih vijećnika u zastupanju dječjih prava. Gradonačelnik Dražen Barišić naglasio je brigu za djecu koja se očituje kroz velike kapitalne projekte poput izgradnje vrtića i škola, ali i kroz slušanje njihova mišljenja i uvažavanje njihovih potreba.

Igra i kreativnost se isprepliću, igra je kreativna aktivnost, a kreativnost je izazovna igra. Spoj igre i kreativnosti je stvaranje, a stvaralaštvo je temelj razvoja i napretka društva. Kreativni možemo biti u svemu – u učenju, u matematici, u rješavanju problema, održavanju dobrih odnosa s drugima … O svemu tome imat ćemo priliku slušati tijekom cijeloga tjedna jer nas svakoga dana očekuju raznolike, sadržajne i kreativne aktivnosti.

dt2 [2]dt3 [3]dt4 [4]dt5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/10/svecano-otvoren-djecji-tjedan-posvecen-igri-i-kreativnosti/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/dt1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/dt2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/dt3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/dt4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/dt5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal