- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Prvi priključak na gradsku vodu u Vrhovlju

Posted By Gorica.hr On 28.10.2015. @ 17:45 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_2004 [1]Projekt dovoda vode u Vukomeričke gorice ide prema planu. Vodosprema Dubranec je napokon gotova i u potpunoj je funkciji, a njen zadatak je pumpanje i slanje vode do Cvetković brda.

Ovo je projekt od velikog značaja, osobito za ljude koji ovdje žive. „Na bregima nema života bez vode, a sad konačno imaju mogućnost da se priključe i da našu goričku vodu dobe u svojim domovima.“ – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

U naselju Matoške nalazi se i prvi korisnik koji se priključio na vodovodnu mrežu, Ivan Hren. Kako ističe, voda je bila veliki problem. Događalo se da obavezno jednom godišnje ostanu bez nje, pa se priključak na vodu činio logičnim izborom, a i cijena je prihvatljiva.
„Razgovarao sam sa svim susjedima i svi su podnijeli zahtjev za priključak. Vjerujem da će ovo puno značiti čak i za gospodarski razvoj, jer uzgoj će biti puno lakši.“ – istaknuto je g. Hren.

Samo naselje Dubranec trenutno nema mogućnost priključka na vodu, no kako ističe gradonačelnik Dražen Barišić, sljedeće godine će im biti to omogućeno, kao i naseljima iza Dubranca.

Magistralni cjevovod dugačak je 21 km, te je dosad uloženo 13 milijuna kuna. Njegov početak je od Lukavca u kojem se nalazi također jedna stanica, te nekoliko njih na putu do Dubranca. Vodosprema Dubranec je najveća, a njen kapacitet je 1000 kubika. Vrijednost izgradnje je 2 milijuna i 300 tisuća kuna i u potpunosti je najmoderniji objekt na mreži.
U budućnosti se planira, preko Pokupskog Cerja, spojiti prsten na Pokupsko i time zatvoriti tzv. „vodni prsten“. Izgrađen je magistralni cjevovod koji povezuje Malu Bunu od Šiljakovine na Gudce, kao i vodovodna mreža u Markuševcu.

Svi zainteresirani mještani koji se žele priključiti na vodovodnu mrežu trebaju podnijeti zahtjev u VG Vodoopskrbu, a jedan od glavnih uvjeta je i građevinska dozvola za kuću, tj. vikendicu.
Kako je objasnio direktor VG Vodoopskrbe, Stjepan Rak, cijena priključka varira ovisno s koje se strane kuća nalazi. Ako je na strani kojom se proteže cjevovod, onda će cijena biti niža, a ako je na suprotnoj strani, cijena će biti viša. Dobra je vijest što vam VG Vodoopskrba omogućava kupnju priključka na 10 rata bez kamata i jamaca.

IMG_1997 [2]IMG_2001 [3]IMG_2026 [4]IMG_2034 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/10/prvi-prikljucak-na-gradsku-vodu-u-vrhovlju/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_20041.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_1997.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_20011.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_2026.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_2034.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal