- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Održana završna konferencija projekta Mladi u fokusu – predstavljen novi Program za mlade Grada Velike Gorice

Posted By Gorica.hr On 27.10.2015. @ 22:18 In Vijesti | Comments Disabled

mladi1 [1]U ponedjeljak, 26. Listopada 2015. godine održana je završna konferencija projekta Mladi u fokusu – razvoj lokalnog programa za mlade Grada Velike Gorice. Konferencija je održana u dvorani Gradske vijećnice u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica koja je okupila 70 sudionika – predstavnika Gradske uprave Grada Velike Gorice, Ministarstva socijalne politike i mladih, Mreže mladih Hrvatske, Wyg savjetovanja, predstavnike srednjih škola, predstavnike udruga mladih, mlade srednjoškolce i ostale sudionike koji na projektu sudjeluju od početka, prate ga i podržavaju.

Na Završnoj konferenciji, izmjenjivali su se mnogi govornici koji su zajedno prikazali kako je proces stvaranja nečeg novog, jednako važan kao i sami rezultat. Jedan od važnijih rezultata projekta je Program za mlade Grada Velike Gorice za razdoblje od 2016. – 2018. Godine. Program je prezentiran sa velikim entuzijazmom i odgovornošću prema lokalnoj zajednici i mladima. Govornici su, svatko iz svoje uloge na projektu, prikazali tijek provedbe aktivnosti, susretanja sa određenih problemima i izazovima te postignutim ciljevima. Velike pohvale išle su prema osnovanom lokalnom partnerstvu koje je projekt provodilo – Gradu Velikoj Gorici kao inicijatoru i nositelju projekta, te Udruzi Gas i Savjetu mladih Grada Velike Gorice kao partnerima u projektu. Njihovim zajedničkim djelovanjem, ovaj projekt je zaživio te dobio svoj krajnji produkt, Program za mlade. U tome su im pomogli i njihovi vanjski stručni suradnici – Mreža mladih Hrvatske i WYG savjetovanje d.o.o..

Program za mlade Grada Velike Gorice traži suradnju svih gradskih institucija, srednjih i osnovnih škola, udruga i ostalih važnih dionika kako bi mjere i aktivnosti tog programa bile ostvarene i implementirane u lokalnu zajednicu. Program za mlade je vlasništvo mladih, jer su ga mladi, zajedno sa stručnjacima, osmišljavali i kreirali. Nastanku Programa prethodile aktivnosti projekta Mladi u fokusu koje su stvarale stabilnu podlogu za kreiranje novog programa. Iako ovdje govorimo o završnoj konferenciji, ona je zapravo bila konferencija novog početka. Sada slijedi izazovniji i dugotrajniji posao, a to je provedba Programa za mlade Grada Velike Gorice za razdoblje od 2016. do 2018. koji je po prvi put i bio prezentiran na ovoj konferenciji.

U provedbi konferencije, projektnom timu pomogli su mnogi, no posebno treba zahvaliti Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica koje organizacijski pomaže projektnom timu od samog početka, profesorima i učenicima Srednje strukovne škole koji su svojim kreativnim kulinarskim sposobnostima pripremili sjajan domjenak, bendu Feral Instinct koji je sa svojim repertoarom bio glazbena podloga ugodnom druženju na domjenku, Record Teamu koji je fotografirao konferenciju, lokalnim medijima koji su pratili provedbu projekta te svim ostalima koji su pomogli da ova konferencija bude kvalitetna i svečana, kao što je zaista i bila. Projektni tim je na kraju konferencije istaknuo kako je potpora lokalne vlasti bila prisutna u svim fazama projekta i kako je ovaj projekt pokazao da njeguje strukturirani dijalog mladih i predstavnika lokalne vlasti, što je bilo vidljivo i iz govora zamjenika gradonačelnika Ervina Kolarca i pročelnika UO za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimira Ačkara koji su podržali Program za mlade Grada Velike Gorice i koji su velika i važna podrška projektu.

Projektni tim je zahvalio i srednjim školama na iznimno kvalitetnoj suradnji tijekom trajanja projekta, zahvalio se medijima te dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji su također sudjelovali u provedbi projekta. Na kraju, zahvalili su svima koji su vjerovali u njih, podržavali ih i sudjelovali na aktivnostima projekta te su ih pozvali na nastavak suradnje u naredne tri godine na provedbi aktivnosti Programa.

Možemo reći kako je ovaj projekt zaista stavio mlade u fokus u našem gradu te se nadamo kako ćemo svi zajedno doprinijeti ostvarenju ovog Programa za mlade Grada Velike Gorice i kako će u Velikoj Gorici napokon zaživjeti scena mladih sa mnoštvom zanimljivih, zabavnih i edukativnih sadržaja za mlade.

mladi2 [2]mladi3 [3]mladi4 [4]mladi5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/10/odrzana-zavrsna-konferencija-projekta-mladi-u-fokusu-%e2%80%93-predstavljen-novi-program-za-mlade-grada-velike-gorice/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mladi16.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mladi26.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mladi33.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mladi43.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mladi53.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal