- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

‘Neispričana bajka’ Scene Gorica osvojila četiri nagrade u Čakovcu

Posted By Gorica.hr On 16.10.2015. @ 15:36 In Vijesti | Comments Disabled

bajka [1]Scena „Gorica“ nastupila je na 18. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej – a u Čakovcu s predstavom za djecu „Neispričana bajka“, koja je nastala u suradnji s Umjetničkom organizacijom Ruždjak i Perković (RUPER).

Predstavila su se kazališta iz čitave Hrvatske, a brojna publika vidjela je tijekom petodnevnog događanja ukupno deset predstava. Iako je najboljom predstavom u cjelini na ovogodišnjem Susretu žiri ocijenio „Bremenske svirače“ Kazališne družine Pinklec, Scena „Gorica“ osvojila je najveći broj nagrada, čak četiri. Radovan Ruždjak, Aleksandra Naumov i Damir Klemenić podijelili su nagradu za najbolju režiju, a ovaj autorski projekt osvojio je i nagradu za najbolju scensku glazbu. Aleksandra Naumov je za ulogu u predstavi „Neispričana bajka“ nagrađena za najbolje žensko glumačko ostvarenje, dok je Damir Klemenić dobio istu nagradu u muškoj konkurenciji.

Scena „Gorica“ do sada je već dobila deset nagrada za predstave iz vlastite produkcije, a ovih dana očekuju se i rezultati s Međunarodnog dječjeg festivala u rumunjskoj Iasi, gdje je predstava „Neispričana bajka“ podjednako oduševila i struku i publiku.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/10/neispricana-bajka-scene-gorica-osvojila-cetiri-nagrade-u-cakovcu/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/bajka.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal