Grad Velika Gorica

Vijesti

'Neispričana bajka' Scene Gorica osvojila četiri nagrade u Čakovcu

bajkaScena „Gorica“ nastupila je na 18. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej – a u Čakovcu s predstavom za djecu „Neispričana bajka“, koja je nastala u suradnji s Umjetničkom organizacijom Ruždjak i Perković (RUPER).

Predstavila su se kazališta iz čitave Hrvatske, a brojna publika vidjela je tijekom petodnevnog događanja ukupno deset predstava. Iako je najboljom predstavom u cjelini na ovogodišnjem Susretu žiri ocijenio „Bremenske svirače“ Kazališne družine Pinklec, Scena „Gorica“ osvojila je najveći broj nagrada, čak četiri. Radovan Ruždjak, Aleksandra Naumov i Damir Klemenić podijelili su nagradu za najbolju režiju, a ovaj autorski projekt osvojio je i nagradu za najbolju scensku glazbu. Aleksandra Naumov je za ulogu u predstavi „Neispričana bajka“ nagrađena za najbolje žensko glumačko ostvarenje, dok je Damir Klemenić dobio istu nagradu u muškoj konkurenciji.

Scena „Gorica“ do sada je već dobila deset nagrada za predstave iz vlastite produkcije, a ovih dana očekuju se i rezultati s Međunarodnog dječjeg festivala u rumunjskoj Iasi, gdje je predstava „Neispričana bajka“ podjednako oduševila i struku i publiku.