Grad Velika Gorica

Vijesti

Mali gradski vijećnici sa gradonačelnikom Barišićem

dv1Dječji gradski vijećnici okupili su se u punom sastavu na javnoj sjednici u četvrtak, 15. listopada. Na njihova pitanja odgovarali su gradonačelnik Dražen Barišić, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović i predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu Maja Flego.

Sjednicu je vodila novoizabrana predsjednica Jana Špičić, a kao gošća se obratila i dosadašnja predsjednica Antonija Radoš koja je vrlo aktivna u Mreži mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu.

Najviše pitanja postavljeno je gradonačelniku koji je morao odgovoriti kad će se izgraditi bazen i vrtić u Cvjetnom naselju, hoće li biti klizališta, hoće li se urediti parkovi, igrališta, ulice, fasade škole, hoće li se velikogoričkim učenicima financirati ili sufinancirati udžbenici. Gradonačelnik je obećao da će izaći na teren i provjeriti stanje parkova i ulica na koje su upozorili dječji gradski vijećnici. Također je naglasio da su projekti za izgradnju bazena i vrtića u Cvjetnom naselju gotovi te će ići u realizaciju iduće godine.

Klizalište će se postaviti s prvim danima zime obogaćeno zimskim parkom, a razmatra se i novi model financiranja školskih udžbenika. Malo stariji vijećnici pitali su gradonačelnika može li se otvoriti neki klub za tinejdžere, a gradonačelnik je odgovorio da očekuje njihov konkretan prijedlog koji se može uvrstiti u program javnih potreba. Vijećnici naglašavaju da bi djeca željela više predstava za malo stariju djecu te da bi se više pažnje trebalo posvetiti umjetnički nadarenoj djeci.

Dječji gradski vijećnici pokazali su i ove godine ozbiljnost u svojim traženjima, argumentirano su iznosili svoje ideje i pitanja, a Pravobraniteljica za djecu im je poslala primjerke Konvencije o pravima djeteta napisane jezikom prilagođenom djeci. Dječji vijećnici sastat će se na redovnoj sjednici za mjesec dana kada će dogovarati planove za iduću godinu.

dv2dv3dv4dv5