- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Još jedan uspješan Gastro Turopolja

Posted By Gorica.hr On 19.10.2015. @ 09:00 In Vijesti | Comments Disabled

gastro2 [1]Gastro Turopolja u organizaciji Turističke zajednice i Udruženja obrtnika, a pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice i ove godine je ispunio sva očekivanja i onih najstrožih kušača dobre hrane. Ovogodišnji Gastro ugostio je stare velikogoričke prijatelje iz Slovenije, točnije nekadašnje bratske općine Trebnje, a bili su tu uvijek dragi gosti iz Omiša, Bilja, Jadrča, Korčule i Lastova.

Na ovogodišnjem Gastru predstavilo se trinaest goričkih ugostitelja, a u spremanju turopoljske kotlovine natjecale su se 24 ekipe. Dodatnu ponudu pripremili su članovi KUD-a Čiče koji su spremali šarana na rašljama. Velikogoričani su mogli razgledati izložbu jabuka i meda, ali i uživati u stvaralaštvu djece iz vrtića Ciciban u njihovoj radionici Mali kuhar ili pak u radionici Mali poduzetnik, koju su pripremili polaznici Centra za odgoj i obrazovanje.

- Mogu istaknuti iznenađenje svime što sam vidio i probao. Budući da sam bio član žirija u ocjenjivanju kotlovine, teško je bilo izabrati pobjednika. Nijanse su odlučivale, jer su sve ekipe odlično odradile svoj posao i spremile ukusnu kotlovinu, a potrudili su se i oko uređenja svojih radnih prostora – pohvalio je predsjednik ocjenjivačkog suda, Tomislav Špiček.
Prvo je mjesto pripalo DVD-u KObilić, drugo DVD-u Rakitovec i treće DVD-u Strmec Bukevski, dok su specijalne nagrade zaslužili Rotary i Družina z Brega Jajtine.

Vrlo zadovoljan ovogodišnjim Gastrom bio je i dopredsjednik udruženja obrtnika i predsjednik Ceha ugostitelja Vladimir Birek: “Organizacija je zahtjevna kao i svake godine, a i ove godine je sve na visokoj razini jedino nam nedostaje koji temperaturni stupanj više. Turopolje se doista ima čime pohvaliti.”

Ovogodišnji Gastro posjetila je i najviša delegacija Zagrebačke županije predvođena županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom županijske skupštine Draženom Bošnjakovićem. Naravno, njihov domaćin bio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Župan Zagrebačke županije pohvalio je manifestaciju naglasivši da je Zagrebačka županija gastronomska riznica Hrvatske. Župan Kožić je naglasio da upravo ovakvi događaji pokazuju i tradiciju hrvatskog naroda kao što je i ova velikogorička tradicija nedjeljnog ručka. Predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković također je u kratkoj izjavi pohvalio manifestaciju, kao i tradiciju očuvanja ovakvih priredbi u kojima naši ljudi predstavljaju autohtone recepture i promoviraju svoje gradove i samu županiju.

-Jako sam zadovoljan. I ove godine unatoč teškoćama s vremenom uspjeli smo organizirati još jednu lijepu i kvalitetnu priredbu na radost svih Velikogoričana ali i naših ugostitelja. Velikogoričani pokazuju da su se naviknuli na Gastro i da im je ta gospodarsko – ugostiteljska – turistička priredba prirasla srcu i rado se pojavljuju na istoj. Drago mi je da smo svi zajedno ovdje na središnjem mjestu u našem gradu, a iznimno sam zadovoljan i činjenicom da ova manifestacija već drugu godinu zaredom poprima i međunarodni karakter – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.
I ovogodišnji 14. po redu Gastro Turopolja potvrdio je da je ova manifestacija izrasla izvan okvira i grada i županije koje s ponosom predstavlja, a organizacijom i posjetom postaje još jedan od promotora turističke i gastronomske ponude Hrvatske.

gastro1 [2]gastro3 [3]gastro5 [4]gastro4 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/10/jos-jedan-uspjesan-gastro-turopolja/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/gastro23.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/gastro14.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/gastro32.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/gastro52.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/gastro42.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal