- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Završna konferencija projekta ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’

Posted By Gorica.hr On 22.09.2015. @ 22:04 In Vijesti | Comments Disabled

svako1 [1]U ponedjeljak, 21.rujna 2015. održana je završna Konferenciju EU Projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ za školsku godinu 2014/15. Na Konferenciji je predstavljen sažet prikaz ključnih elemenata projekta koji je uspješno priveden kraju.

Predstavljajući projekt, voditeljica Projektnog tima dr.sc. Arijana Mataga Tintor istaknula je značaj postavljenog visokog standarda brige o djeci s teškoćama u razvoju koja se školuju u inkluzivnim uvjetima. Projektom je financirano 27 pomoćnika u nastavi u prošloj školskoj godini, a još 16 je financirano iz gradskog proračuna. Uspješna provedba projekta osigurala je pozitivan ishod prijavljenog projekta za školsku godinu 2015/16. u kojoj će 63 djece imati svoje pomoćnike što predstavlja doista optimističan početak nove školske godine. Tijekom provedenog projekta ostvarena je izuzetno uspješna suradnja s partnerima u projektu – svim velikogoričkim osnovnim školama.

Na Okruglom stolu za djecu, održanom u travnju, mogla se čuti najizravnija poruka o vrijednosti projekta, o tome što pomoćnici znače djeci, učiteljima i roditeljima, a posredno cijeloj zajednici. Djeca su zadovoljnija i uspješnija u školi, roditelji su sigurniji, a učitelji rasterećeniji. To su na Konferenciji potvrdili Dalibor Perković, profesor povijesti koji je već drugu godinu pomoćnik u nastavi u OŠ Jurja Habdelića. O važnoj ulozi pomoćnika u nastavi u razredu govorila je i učiteljica Danjela Faber iz OŠ Eugena Kumičića, a koliko su pomoćnici važni cijeloj školi istakla je Željka Gomuzak Anić, stručna suradnica koordinatorica u OŠ Velika Mlaka.

Gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je važnost projekta za cijelu zajednicu te je naglasio da će Grad Velika Gorica i dalje kontinuirano brinuti o djeci uvažavajući njihove potrebe i pružati sustavnu podršku svima koji rade s djecom.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/09/zavrsna-konferencija-projekta-svako-dijete-ima-pravo-na-obrazovanje/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/svako1.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal