Grad Velika Gorica

Vijesti

Završna konferencija projekta 'Svako dijete ima pravo na obrazovanje'

svako1U ponedjeljak, 21.rujna 2015. održana je završna Konferenciju EU Projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ za školsku godinu 2014/15. Na Konferenciji je predstavljen sažet prikaz ključnih elemenata projekta koji je uspješno priveden kraju.

Predstavljajući projekt, voditeljica Projektnog tima dr.sc. Arijana Mataga Tintor istaknula je značaj postavljenog visokog standarda brige o djeci s teškoćama u razvoju koja se školuju u inkluzivnim uvjetima. Projektom je financirano 27 pomoćnika u nastavi u prošloj školskoj godini, a još 16 je financirano iz gradskog proračuna. Uspješna provedba projekta osigurala je pozitivan ishod prijavljenog projekta za školsku godinu 2015/16. u kojoj će 63 djece imati svoje pomoćnike što predstavlja doista optimističan početak nove školske godine. Tijekom provedenog projekta ostvarena je izuzetno uspješna suradnja s partnerima u projektu – svim velikogoričkim osnovnim školama.

Na Okruglom stolu za djecu, održanom u travnju, mogla se čuti najizravnija poruka o vrijednosti projekta, o tome što pomoćnici znače djeci, učiteljima i roditeljima, a posredno cijeloj zajednici. Djeca su zadovoljnija i uspješnija u školi, roditelji su sigurniji, a učitelji rasterećeniji. To su na Konferenciji potvrdili Dalibor Perković, profesor povijesti koji je već drugu godinu pomoćnik u nastavi u OŠ Jurja Habdelića. O važnoj ulozi pomoćnika u nastavi u razredu govorila je i učiteljica Danjela Faber iz OŠ Eugena Kumičića, a koliko su pomoćnici važni cijeloj školi istakla je Željka Gomuzak Anić, stručna suradnica koordinatorica u OŠ Velika Mlaka.

Gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je važnost projekta za cijelu zajednicu te je naglasio da će Grad Velika Gorica i dalje kontinuirano brinuti o djeci uvažavajući njihove potrebe i pružati sustavnu podršku svima koji rade s djecom.