Grad Velika Gorica

Vijesti

Vandali otkinuli hrvatsku zastavu sa ulaza u Klub velikogoričke HVIDRA-e

hvidraIznad vrata Kluba velikogoričke HVIDRA-e nepoznati počinitelj noćas je otrgnuo hrvatsku zastavu. Zastava je otkinuta zajedno s drvenim nosačem, a uništavanje i krađu hrvatskog nacionalnog simbola u HVIDRA-i su oštro osudili.

Žalosno je da mi u HVIDRA-i ne možemo imati hrvatsku zastavu, to je nacionalna zastava i tužno je da se nađe netko tko to trga. No i nije takvo čudo što se to dogodilo u Velikoj Gorici, kad u Zagrebačkoj ulici stoji i grafit na ćirilici, a šuti se o tome, a o nama se čuda i čuda pišu. Tuđmanova bista je isto bila sva zašarana nedavno, zar ima smisla da se to događa u Velikoj Gorici? Ja mislim da nema – komentirao je cijeli događaj Ivan Murgić voditelj Kluba HVIDRA-e koji je prvi jutros stigao u Klub i primjetio da nema zastave.

Podsjetimo, prije nepunih mjesec dana vandali su se namjerili na bistu prvog hrvatskog predsjednika u središnjem gradskom parku kada su bistu dr. Franje Tuđmana sprejem obojali u crveno, a sada je na meti bila hrvatska zastava te je slučaj prijavljen policiji koja je već izašla na mjesto događaja i napravila zapisnik. Počinitelju za ovo prijeti i kazna zatvora.