- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Otvoreno novo krilo vrtića u Pucekovićevoj

Posted By Gorica.hr On 17.09.2015. @ 17:31 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_0187 [1]Dječji vrtić Velika Gorica povećao je svoje kapacitete za tri nove vrtićke grupe, odnosno ove godine upisao je 70 mališana više nego prethodnih godina. Nadogradnjom objekta u Pucekovićevoj ulici dobiveno je dodatnih 500 četvornih metara prostora na dvije etaže, nove prostorije za djecu s pripadajućim sanitarnim i garderobnim prostorom, uredi za stručni tim, radionica te spremište za domare.

Ovo nam jako puno znači, jer ove godine smo po prvi put upisali svu djecu koja su ispunjavala uvijete za upis u predškolske ustanove Grada Velike Gorice. Ovim zahvatom vrtić je dobio dodatni prostor za tri odgojne skupine, urede za naše stručne suradnike i zdravstvenu voditeljicu te kabinet za odgojitelje – rekla je ravnateljica vrtića Irena Kozmić.

Osim u novouređenom interijeru djeca će moći uživati i na zelenim terasama koje su osmišljene kao mjesto za odmor i uživanje, ali i mjesto za edukaciju. Djeca će sama moći saditi biljke i pratiti njihov napredak te naučiti nešto iz prve ruke o procesima u prirodi.

Novim prostorom dječjeg vrtića zadovoljan je i gradonačelnik Dražen Barišić.

– Ovo je lijepo za vidjeti i doživjeti. Našoj djeci i njihovim odgajateljima u ovom prostoru će biti jako ugodno, a zadovoljni će biti i roditelji. Možemo s ponosom reći da smo Grad prijatelj djece. Uložili smo 2,5 milijuna kuna u ovaj objekt. Stvorili smo uvjete da ovaj objekt možemo u potpunosti iskoristiti i omogućiti našim najmlađim sugrađanima visok standard u predškolskom odgoju, a usudio bih se reći da smo ovdje dosegnuli sam europski vrh – izjavio je Barišić.

Gradonačelnik je najavio i nove investicije u objekte za predškolski odgoj, a prvi je na redu dječji vrtić u Cvjetnom naselju. Barišić je istaknuo da je sva dokumentacija spremna i traži se model financiranja te da je Grad spreman i sam isfinancirati ovaj projekt u dvogodišnjem razdoblju. Po projektu vrtić bi se trebao modernizirati i povećati svoj kapacitet na sedam vrtićkih grupa.

– Nas čeka i obnova vrtića u Kurilovečkoj ulici koji je naš najstariji vrtić. Iako je riječ o montažnom objektu, on još uvijek zadovoljava standarde. Očekuje nas i još jedan projekt, izgradnja vrtića u Maloj Buni koji bi trebao biti građen na zemljištu koje je u vlasništvu države. Na to smo se odlučili zato što u tom dijelu grada nema dječjeg vrtića, a lokacija u Maloj Buni, zbog svog prometnog položaja, bila bi odlična za sve naše sugrađane koji žive na tom području – dodao je gradonačelnik.

IMG_0233 [2]IMG_0188 [3]IMG_0246 [4]IMG_0257 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/09/otvoreno-novo-krilo-vrtica-u-pucekovicevoj/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0187.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0233.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0188.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0246.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_0257.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal