- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Otvorena škola u Novom Čiču

Posted By Gorica.hr On 07.09.2015. @ 17:49 In Vijesti | Comments Disabled

skolanc1 [1]Učenici Rita i Lovro prerezali su danas vrpcu i tako, uz asistenciju gradonačelnika Dražena Barišića i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara, otvorili novu školu u Novom Čiču.

Škola je, nakon brojnih prepreka tijekom godina, završena i danas je primila svoje prve učenike, njih 400 od kojih je 60 učenika prvih razreda. Ovo je jedna od najmodernijih škola u Hrvatskoj, sa 13 učionica od kojih je svaka opremljena projektorom, pametnom pločom, računalom za nastavnike.

Ukupna investicija, koju je uložilo Ministarstvo iznosi 30 milijuna kuna za izgradnju i opremanje škole, dok je Grad uložio dodatnih 5 milijuna za izgradnju pristupne ceste.

U Hrvatskoj imamo škola koje se ne bi posramili ni Amerika ni Skandinavija, a ima i onih drugih. Novo Čiče je imalo priliku iskusiti ovu drugu krajnost i mislim da je pravedno i pošteno da sada ima ovo zdanje. U vrijeme kad je sve teže doći do novaca, kad je sve teže doći do sredstava drago mi je da je Ministarstvo izdvojilo taj novac – rekao je ministar Mornar koji je učenicima u njihovom najljepšem dobu poželio puno znanja.

Površina škole je 3660 kvadratnih metara, a uskoro će biti završena i sportska dvorana, površine 2000 kvadratnih metara, koju grade Grad Velika Gorica sa 60 posto i Zagrebačka županija sa 40 posto sredstava investicije od 14 milijuna kuna.

Grad Velika Gorica je prijatelj djece i brojni naši projekti usmjereni su upravo u ulaganje u njihov odgoj i obrazovanje. Osim nove škole, mi smo tijekom ljeta uložili i u sanaciju postojećih osnovnih škola, kako to činimo svake godine. Završili smo nadogradnju dječjeg vrtića u Pucekovićevoj ulici i sagradili potpuno novi vrtić u Velikoj Mlaki, koji je prvog dana rujna otvorio svoja vrata našim najmlađim sugrađanima. Ovih dana otvorit ćemo i u potpunosti uređeno igralište na našem gradskom stadion s umjetnom travom, koje će također koristiti najvećim dijelom djeca koja se bave sportom. I nećemo tu stati. U projektima je izgradnja još jednog vrtića, a planira se otvaranje vrtića i na ovom području- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić i uputio zahvalu Crkvi koja je darovala zemljište za izgradnju škole i svima koji su na ovom projektu radili kroz godine.

Škola je prilagođena osobama s invaliditetom, opremljena je led rasvjetom i u unutarnjim i na vanjskim prostorima, a centralno grijanje uvedeno je na pelete.

U ovom modernoj i u potpunosti opremljenoj školi učenici, njihovi roditelji i brojni mještani uživali su nakon službenog otvorenja, a djeca su se zabavila i uz kreativne radionice i mađioničarske predstave.

skolanc2 [2]skolanc3 [3]skolanc4 [4]skolanc5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/09/otvorena-skola-u-novom-cicu/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/skolanc1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/skolanc2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/skolanc3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/skolanc4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/skolanc5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal