Grad Velika Gorica

Vijesti

Nastavak projekta 'Svako dijete ima pravo na obrazovanje'

svako-dijete2Grad Velika Gorica i ove godine prijavljuje projekt „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ na Natječaj „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojnoobrazovnim ustanovama“ u okviru Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

Iako će ishodi navedenog natječaja biti poznati tijekom prvih mjeseci nove školske godine 2015/16., Grad Velika Gorica započet će s aktivnostima provedbe projekta odmah po završetku roka za predaju projektnih prijava, kako je dozvoljeno i predviđeno Natječajem.

Prva provedbena aktivnost projekta bit će objava Javnog poziva za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim školama Grada Velike Gorice dana 17. kolovoza 2015. (ponedjeljak) na gradskoj web stranici www.gorica.hr i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Ispostava Velika Gorica. Projektom je predviđeno zapošljavanje 57 osoba na radnom mjestu pomoćnika u nastavi s kojima će škole potpisati ugovore o radu na određeno nepuno radno vrijeme.

Uloga i zadaća pomoćnika u nastavi je pružanje neposredne podrške i pomoći učenicima s teškoćama sa ciljem olakšavanja njihovog školovanja i socijalizacije. Zahvaljujući aktualnom projektu „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ postavljen je visoki standard brige za djecu s teškoćama koja se školuju u inkluzivnim uvjetima te je organiziran uspješan koncept provedbe projekta financiranja pomoćnika u nastavi za svako dijete koje ima takvu potrebu.

Napomena: Sve prijave koje budu zaprimljene ili poslane prije objave natječaja na službenim stranicama Grada Velike Gorice i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Ispostava Velika Gorica (17. kolovoza 2015. godine) ili nakon službenog završetka roka za prijavu, biti će odbijene i neće se uzeti u razmatranje.