- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Udruga 60+ i Grad zajedno za dobrobit životinja

Posted By exporter-3 On 30.07.2015. @ 12:25 In Vijesti | Comments Disabled

graduprava11 [1]Grad Velika Gorica će u suradnji s Udrugom 60+ povećati brigu o udomljavanju napuštenih životinja. Paralelno s time, pokrenut će se radnje i analize o mogućnosti izgradnje vlastitog skloništa na području Grada o kojem bi brigu vodile udruge za zaštitu životinja.

Zaključak je to s današnjeg sastanka kojeg su održali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i predsjednica Udruge 60+ Željka Štor. Sastanku je nazočio, i zaključke podržao i Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Budući da je u tijeku natječaj kojim će se odabrati najpovoljniji ponuditelj, s kojim će Grad sklopiti Ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja na razdoblje od godinu dana, u Ugovor će biti ugrađene elementi prema preporukama udruga za zaštitu životinja. Oni će podrazumijevati veću brigu o udomljavanju napuštenih životinja, ali i obvezu preventivnog i edukativnog djelovanja.

Na prijedlog Udruge 60 +, Grad će formirati povjerenstvo koje će provesti potrebne predradnje i analize o mogućnostima izgradnje vlastitog skloništa za napuštene životinje.

- Grad Velika Gorica je prijatelj životinja i suradnja s udrugama koje o njima brinu nam je izuzetno važna. Zadovoljan sam da smo na istim stranama i da imamo isti cilj, a to je briga o napuštenim životinjama, njihovo udomljavanje i edukacija građana. Siguran sam da ćemo zajednički uspjeti u našim ciljevima koji su usmjereni na zaštitu životinja, poštivanje Zakona o zaštiti životinja i racionalnoj potrošnji proračunskog novca – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/07/udruga-60-i-grad-zajedno-za-dobrobit-zivotinja/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/graduprava11.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal