- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Svijet mitova u Starom gradu Lukavcu

Posted By Gorica.hr On 01.06.2015. @ 16:33 In Vijesti | Comments Disabled

legednfest2015-1 [1]Obiteljski festival narodnih priča, legendi i mitova Zagrebačke županije „Legendfest“, u organizaciji Udruge Val kulture i Muzeja Turopolja, ponovno je kaštel Lukavec-grad uveo u svijet mitova.

Ovaj jedinstveni festival nadahnut narodnim predajama je posjetiteljima svih uzrasta ponudio niz događanja u duhu legendi, od izložbi, kazališnih izvedbi i glazbenog programa do radionica, čitanja priča i drugog sadržaja, kojemu su se najviše veselili najmlađi kojima su pred očima oživjele scene iz priča.

Tijekom subote i nedjelje posjetitelji su imali priliku pogledati kazališne predstavave „Kipci s turovoga pola“ (KUD Mičevec), i „Preko grma, preko trna“ Teatra Riena, ali i Ri teatar koji je upriličio suđenje vještici, kazivanju priča o coprnicama, ali zmajevima i drugim čudnovatim bićima.

Oni željni „akcije“ mogli su se uključiti u radionice filcanja vune Adele Barbić, izrade vještičjih metli Muzeja Turopolja ili izrade maski Tihomira Marinkovića i Marine Lapadatović. Bilo je tu i glazbe 15. i 16. stoljeća ansambla Triola, ali i pjesama za najmlađe koje je izvela Jelena Radan u pratnji grupe Meritas. Među drvećem zapjevale su i coprnjice vokalno-instrumentalnog ansambla Jane.

Naslikavanja najmlađih, ali i odrasli posjetitelja s čudnovatim bićima bilo je tijekom cijelog vikenda. Radile su se coprnjičke frizure ,a one inspirirane legendama s revije u centru grada, preselile su se također u Lukavec.

Najviše pažnje u subotu u večernjim satima izazvali su Antonio Kordić s performansom „Vile i vatra“, te skupina Acrofunkers koja je publici priredila pravi vatreni šou.

Ove godine i gorički osnovnoškolci su sudjelovali sa svojim likovnim radovima na izložbi LegendArta na temu coprnica, mitskih bića, moguta i dr.

VG Danas [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/06/svijet-mitova-u-starom-gradu-lukavcu/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/legednfest2015-1.jpg

[2] VG Danas: http://vgdanas.hr/Kultura/Clanak/12548/svijet-mitova-u-starom-gradu-lukavcu.aspx

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal