Grad Velika Gorica

Vijesti

Sve je spremno za završnicu Alpas cupa

alpas-pressNa Sportsko rekreacijskom centru Kurilovec sve je spremno za šesto izdanje „Alpas cupa Udarnik 2015“ na kojem će uz najbolje momčadi iz Hrvatske sudjelovati i klubovi iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Makedonije i Rumunjske.

Turnir je službeno započeo još jučer odigravanjem kvalifikacija kroz koje su ulazak u glavni turnir izborili Špansko, Križevci, Dubrava i ZET, dok ćemo danas doznati preostala četiri sudionika završnice turnira u kojoj se već nalaze 32 kluba. Četrdeset odabranih tijekom ove subote i nedjelje, 20. i 21. lipnja tražit će svoj put prema zvijezdama i vrhu.

-Ovim terenima će tijekom vikenda trčati više od 700 mladih nogometaša, koji će nam prezentirati mnoštvo lijepih poteza, jer ovdje igraju ponajbolje momčadi iz našeg okruženja koje dolaze s jako kvalitetnom djecom- na današnjoj press konferenciji je rekao direktor turnira, Kristijan Japec.

Organizacija ovako velikog i zahtjevnog turnira zahtjeva puno odricanja i rada. Svjesni su toga i u Nogometnom klubu Udarnik, kojem u provedbi ovog projekta pomaže veliki broja volontera i zaljubljenika u nogomet koji uređuju travnajke pripremajući ih za turnir, čiste cijeli SRC Kurilovec, dovoze klupe i stolove, postavljaju šatore, označuju terene za igru, a aktivni su i tijekom turnira.

-U organizaciji i samoj provedbi turnira dobrovoljno radi vojska volontera. Organizacijske pripreme koje traju gotovo punu godinu dana obavlja uži krug klupskog rukovodstva, no kako se turnir približava svom početku, krug ljudi koji pomaže postaje sve veći- upoznao nas je predsjednik Nogometnog kluba Udarnik, Filip Gabelica.

Uz one koji pomažu svojim volonterskim radom, važnost ovog festivala nogometa prepoznali su i mnogi sponzori i donatori među kojima je i grad Velika Gorica.

-Ovaj turnir promiče sport i nogomet koji je jedan od ideala zdravog načina života, fair-playa i druženja. Organizatori su uspjeli ustabiliti ovaj turnir, a vjerujem da ni oni sami nisu vjerovali da će on imati ovakvu snagu kakvu ima danas – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić s kojim se složio i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Svečano otvorenje turnira koje će se održati u subotu u 14 sati posebno atraktivnim će učiniti tri padobranska skoka. Padobranci će tom prilikom na teren donijeti hrvatsku i klupsku zastavu, te nogometnu loptu s kojom će početni udarac izvesti pokrovitelj turnira i na taj način označiti njegov službeni početak.