Grad Velika Gorica

Vijesti

Obnova zgrade policije bit će završena krajem kolovoza

policija1Radovi na zgradi velikogoričke policije u punom su jeku, a gradilište su obišli načelnik Policijske postaje Velika Gorica Kristijan Suša i gradonačelnik Dražen Barišić. Zgrada je osim nove fasade i stolarije dobila i još jedan kat, čime je značajno povećan njezin postojeći kapacitet.

Najveće promjene dogodile su se u prizemlju. Proširen je prostor rezerviran za rad s građanima, u kojem će biti smješteni upravni poslovi, a izgradnjom rampe omogućit će se i pristup osobama s invaliditetom.

– Što se tiče rekonstrukcije, kreće se od golog betona, promijenit ćemo kompletnu infrastrukturu od klimatizacije,kanalizacije, odvodnje, ali i cijelu stolariju, tako da možemo slobodno reći da smo dobili novu postaju – rekao je načelnik Kristijan Suša.

Kako kažu iz velikogoričke policije, rekonstrukcija zgrade bila je neophodna s obzirom na to da je od njene izgradnje 70-ih godina Gorica prošla veliki put od općine s nekoliko tisuća stanovnika, do grada koji ima desetke tisuća stanovnika.

– Ovo je jako dobra i kvalitetna investicija, koja je bitna za funkcioniranje Grada. Jedna od najvažnijih infrastruktura je sigurnost, a svi elementi koji su vezani uz sigurnost počinju i završavaju u policijskoj postaji Velika Gorica – naglasio je gradonačelnik Barišić.

Završetak radova najavljen je za kraj kolovoza, a novouređena postaja za građane će biti otvorena u rujnu.

policija2