Grad Velika Gorica

Vijesti

Mate Ćorić na čelu velikogoričke HVIDR-e

hvidra-coric-bilicNa čelu velikogoričke organizacije HVIDRA-e dosadašnjeg predsjednika Slavka Rukavinu jučer je zamijenio Mate Ćorić.

Dosadašnji predsjednik goričke HVIDRA-e Slavko Rukavina na posljednjim izborima Zajednice Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Zagrebačke županije izabran je za predsjednika. Kako po statutu ne može obnašati obje dužnosti, izbori unutar goričke podružnice bili su logičan slijed događanja. Novo vodstvo izabrano je jučer na izvanrednoj sjednici udruge.

Prije više godina unutar županijske HVIDRA-e bio je dogovor da će se predsjednik u svakom mandatu birati iz drugog grada, odnosno iz drugih gradskih organizacija udruge. Nakon što je prije osam godina za predsjednika izabran Ivica Krčelić iz Zaprešića, za očekivat je bilo da će u sljedećem mandatu biti izabran predsjednik HVIDRA-e iz Velike Gorice. No, dogovor nije ispoštovan, pa je Krčelić dobio još jedan mandat s glasom više od Velikogoričanina Marka Bilića.

- Sve to je ponukalo mene da se kandidiram na posljednjim izborima i dobio sam izbore s 24 glasa naprema 12 od 36 pravovaljanih glasova, tako da je skupština prošla u miru. Zato se danas ovo dogodilo da se povlačim s funkcije predsjednika u Velikoj Gorici. Zahvaljujem se svima na korektnoj suradnji – obrazložio je svoju ostavku Rukavina.

Marko Bilić novi potpredsjednik

Uz njega ostavku na mjesto potpredsjednika dao je Slavko Tolić koji je imao druge razloge za ovaj potez.

- Mislim da nisam pravovremeno informiran o nekim stvarima, ne mogu reći da nisam obavještavan o svemu, već sam samo informiran o nekim marginalnim stvarima, i ne želim odgovarati za rad udruge ako nisam obavještavan kao potpredsjednik – naveo je to Tolić kao jedan od razloga zašto daje ostavku.

Rukavina je potom predložio da njegovu dužnost do kraja mandata obnaša Mate Ćorić, a za potpredsjednika je predložen Marko Bilić. Kako drugih prijedloga nije bilo članovi predsjedništva potvrdili su tu odluku nakon čega su vodstvo preuzeli Ćorić i Bilić zahvalivši se na ukazanom povjerenju.

Ćorić: Potrebno je obići članstvo

- Mogu reći da sam kao član predsjedništva uočio neke nedostatke koje treba popraviti, prvotno da pojačamo komunikaciju s našim članstvom. Trebamo poboljšati naš informativni sustav kako bi imali izravniji kontakt s članovima. U planu nam je i jedan projekt kroz koji bi članove barem jednom godišnje slali na sistematski pregled da im se zdravlje sustavno prati. Naši članovi su starije dobi, osobe s invaliditetom i mislim da se njihovo zdravstveno stanje ne prati dovoljno. Nadam se da ćemo to realizirat uz pomoć Grada, Županije i možda Ministarstva. Naposljetku smisao naše udruge i je da se brinemo o našim članovima – rekao nam je o planovima novi predsjednik HVIDRA-e Velika Gorica Mate Ćorić.

Uz to Ćorić je dodao kako udruga radi dobro, sudjelovat će u aktivnostima i humanitarnim događanjima kao i prije, no najvažnije je, kaže, obići članove Udruge.

- Potreban je obilazak članstva da se utvrdi njihov zdravstveni status, imaju li problema, kakvih, znaju li kako ih riješiti, obići ćemo zato članove da im pružimo pomoć koliko god možemo – izjavio je Ćorić koji će zajedno s Bilićem voditi udrugu sljedećih godinu i pol dana do redovnih izbora unutar goričke HVIDRA-e.

VG Danas