Grad Velika Gorica

Najave

Ekološka poljoprivreda i njezin pozitivan utjecaj na ljude i okoliš

ekoAko ste zaljubljenik u vrtlarstvo i želite doznati kako se proizvodnjom zdrave hrane može pozitivno utjecati na okoliš i međuljudske odnose u lokalnim sredinama, u Gradskoj knjižnici 9. lipnja od 18 sati poslušajte predavanje dr.sc. Irena Lučić na temu ‘Ekološka poljoprivreda i njezin pozitivan utjecaj na ljude i okoliš’.

Lučić će na predavanju govoriti o socijalnom aspektu ekološke poljoprivrede, koji je istraživala tijekom svog boravka na Agronomskom fakultetu u Bologni. U sklopu svojih istraživanja obišla je brojna multifunkcionalna ekološka gospodarstva i socijalne udruge u regijama Emilija Romagna i Toskana te također nekoliko njih u Nizozemskoj.

– Ovim predavanjem autorica će nam prenijeti svoja iskustva koja se uglavnom odnose na socijalne aspekte ekološke poljoprivrede, tj. ne na samu proizvodnju nego popratne direktne i indirektne aktivnosti i utjecaje na korisnike, ali i na okoliš, te se nada da će slušači predavanja dobiti inspiraciju za neku novu ideju širenja raznolikosti aktivnosti vezanih uz ekološko vrtlarenje i proizvodnju na našim prostorima – poručili su iz Gradske knjižnice.