Grad Velika Gorica

Vijesti

Rekonstrukcije gradskih prometnica: nastavak radova u Gradićima, slijedi Novo Čiče

tomislavovaRadnici VG Komunalca ubrzano rade na rekonstrukciji drugog dijela Ulice kralja Tomislava u Gradićima, od Željezničke do Odranske ulice. Novi radovi uključuju potpunu obnovu prometnice u visokom standardu, ali i zamjenu magistralnog cjevovoda i svih priključaka.

- Ova ulica punih 30 godina iziskuje ovakvu rekonstrukciju. Cesta je uz krpanja mogla služiti svrsi, no vožnjom teških kamiona pri gradnji autoputa Zagreb – Sisak prometnica je uništena i ovo je samo dug koji se vraća zbog toga – kaže Tomislav Lukšić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora.

- Ukupna vrijednost radova je 5,7 milijuna kuna i odnosi se na rekonstrukciju 640 metara prometnice s oborinskom odvodnjom, cjevovodom i priključcima. Predviđen je standard kao i prvi dio Ulice kralja Tomislava s novom rasvjetom i biciklističkom stazom – kaže Dragan Perić, direktor VG komunalca koji izvodi radove.

Obim radova uvećao je upravo magistralni cjevovod i izmjena priključaka, objašnjava direktor VG vodoopskrbe Stjepan Rak.

- Investicija u cjevovod je nešto više od milijun kuna i to se odnosi na izmjenu magistralnog cjevovoda sa izvedbom vodovodnih priključaka na novom cjevovodu i novih kanalizacijskih priključaka kako se cesta više ne bi dirala – kaže Rak najavivši i nove radove u Markuševcu u lipnju, te gradnju kolektora u Kobiliću i dogradnje u Radnoj zoni Rakitovec.

Gradonačelnik Dražen Barišić pri obilasku radova je istaknuo kako mnogi gradovi zbog smanjenog priljeva sredstava ne uspijevaju niti održavati prometnice dok se kod nas grade nove.

- Nastavlja se uređenje glavnih prometnica kroz naša naselja, sada smo ovdje u ulici kralja Tomislava, idemo prema Donjoj Lomnici gdje će se nastaviti i dalje. Ovo je jedan od najtranzitnijih puteva i njegova važnost iziskuje rekonstrukciju. Prema mogućnostima i prioritetima rješavat ćemo i druge pravce. Nakon kanalizacije nas čeka veliki posao u Čiču i prema Vukovini, ali tu su i gradske ulice poput Porinove koje, ne zbog naše greške, su u zaostatku – kaže gradonačelnik Barišić.

Nakon Gradića gdje je trenutno angažiran najveći dio operative VG komunalca, radni strojevi će se premjestiti u Novo Čiče.

- Prvo sljedeće gradilište je u Novom Čiču gdje se radi velika rekonstrukcija prilaza prema osnovnoj školi s uređenjem parkirališta. Pojavit ćemo se u svakom naselju gdje je to potrebno, a očekuje nas krajem ljeta i kružni tok u Gorici kako bi reorganizirali promet u centru grada – zaključuje Barišić.

tomislavova2