Grad Velika Gorica

Vijesti

Pleso: Grad stoji uz svoje građane

plesoGradonačelnik Dražen Barišić večeras će sa suradnicima nazočiti sastanku kojeg organizira Inicijativa Pleso nije geto, u prostorima Društvenog doma u gradskoj četvrti Pleso.

Službeni poziv nisam zaprimio, ali smatram svojom obvezom nazočiti sastanku, zajedno s predstavnicima Vijeća gradske četvrti. Nadam se da će na večerašnjem sastanku biti i predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, budući da do sada nisu odgovorili našem pozivu na zajednički sastanak. Budući da je izdavanje građevinske dozvole za izgradnju novog terminala Zračne luke bilo u njihovoj nadležnosti, a Gradu ju nisu dostavili do danas, očekujem da će to učiniti na večerašnjem sastanku i na taj način dati svima nama odgovore koje tražimo – poručuje uoči sastanka gradonačelnik Dražen Barišić.

Podsjetimo, Grad Velika Gorica organizirao je zajednički sastanak između Inicijative, Grada i predstavnika Međunarodne Zračne luke, nakon čega je mali prolaz otvoren bez ograničenja. Grad je potom poduzeo i daljnje obećane korake, no do danas, odgovor od Ministarstva nije došao.