Grad Velika Gorica

Vijesti

Mali Velikogoričani na susretu Dječjih gradskih vijeća Hrvatske

koprivnicaOd 22. do 23. svibnja u Koprivnici je održan 11. Susret Dječjih gradskih vijeća Hrvatske na kojem su sudjelovale i predstavnice Grada Velike Gorice.

Velikogoričko Dječje gradsko vijeće predstavljala je predsjednica Antonija Radoš koja je sa svojim vršnjacima iz 15 dječjih vijeća razmjenjivala informacije o radu dječjih vijeća i dobroj praksi, a mogle su se čuti i neke nove ideje o poboljšanju i unapređivanju njihova rada.

Uz Antoniju, Veliku Goricu je predstavljala i Dia Dobrinčić Korenjak iz Centra za djecu, mlade i obitelj koja je s voditeljima i koordinatorima dječjih vijeća iz drugih gradova sudjelovala u radionicama na temu poticanja i poboljšanja ostvarivanja prava na sudjelovanje u lokalnim zajednicama. Na Malom sajmu dječjih vijeća, Antonija i Dia su predstavile rad Dječjeg vijeća, projekte koje Grad provodi za djecu, igru Turopoli te Centar kao jedinstvenu gradsku ustanovu. Djeca i voditelji boravili su na prekrasnom imanju u Sunčanom selu u pitomom Jagnjedovcu u tradicionalnim drvenim kućama podravsko-prigorskog kraja.