Grad Velika Gorica

Vijesti

Kako promovirati gospodaranje otpadom

imbyJučer su u Velikoj Gorici, u prostorijama gradske uprave, Šetalište Franje Lučića 15, održane su dvije poludnevne radionice u postupku izrade edukacijske i komunikacijske strategije koja će se izraditi u sklopu projekta IMBY.

Prva radionica koja je trajala od 10,00 do 13,30 sati bila je namijenjena predstavnicima odgojno-obrazovnih ustanova s područja Grada, odnosno vrtićima, školama i visokoškolskim ustanovama, čijih je 7 predstavnika sudjelovalo na radionici. U prvome dijelu radionice održane su prezentacije o projektu IMBY, problematici gospodarenja otpadom te odnosa s javnošću u pitanjima gospodarenja otpadom, dok su u drugome dijelu radionice sudionici podijeljeni u grupe, izradili SWOT analizu problema odnosa s javnošću i gospodarenja otpadom u Gradu Velikoj Gorici sa stanovišta odgojno-obrazovnih ustanova.

Poslijepodnevna radionica u trajanju od 15,30 do 19,00 sati bila je namijenjena predstavnicima opće javnosti, a na njoj je sudjelovalo 5 predstavnika iz nevladinih organizacija, poduzetništva te medija. Nakon uvodnih prezentacija koje su bile iste kao i u jutarnjoj radionici, prisutni su zajednički izradili SWOT analizu problema odnosa s javnošću u pitanjima gospodarenja otpadom sa stanovišta opće javnosti.

U prilogu se nalaze uvodne prezentacije, a SWOT analiza će, nakon stručne obrade, biti temelj za izradu Strategije edukacije i odnosa s javnošću u pitanjima gospodarenja otpadom, koja će se izraditi u sklopu projekta IMBY.

Priloženo:

Prezentacije (ZIP)