Grad Velika Gorica

Obavijesti

'Gorica volontira'

volonteriOve godine, u Nacionalnu kampanju za promociju volonterstva Hrvatska volontira uključio se i Grad Velika Gorica sa manifestacijom Gorica volontira. Navedena promocija volonterstva rezervirana za razdoblje od 18.05 do 23.05. te će biti popraćena sa nekoliko aktivnosti za mlade.

Grad Velika Gorica će u navedenom tjednu promovirati volonterstvo na web stranici Grada Velike Gorice te na Facebook stranici i web stranici projekta Mladi u fokusu, koji će provesti nadolazeće volonterske aktivosti. Inače, na projektu Mladi u fokusu postoji 5 volonterskih mjesta za mlade koji imaju jasno definirane obveze i zadatke. Osim promocije volonterstva na internetu, u utorak 19. Svibnja 2015. u Upravnom odjelu za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije Grada Velike Gorice sa početkom u 12,30 sati održati će se zanimljiva prezentacija za učenike i učenice goričkih srednjih škola na temu Volontiranja za mlade sa naglaskom na predstavljanju mogućnosti međunarodnog volontiranja za mlade. Prezentaciju će održati predstavnici Volonterskog centra Zagreb. Nakon prezentacije, u petak očekuju nas Fokus grupe unutar projekta Mladi u fokusu koje će, kao društvena metoda istraživanja, pomoći u dubljem i kvalitetnijem razumijevanju potreba i problema mladih u Gradu Velikoj Gorici što će predstavljati temelj u izradi novog Programa djelovanja za mlade.

Smisao ove manifestacije jest kroz nekoliko aktivnosti posebno motivirati mlade na volontiranje. Pritom pod pojmom volontiranja ne smatramo izrabljivanje ili besplatan rad. Ovom manifestacijom želimo potaknuti mlade da se fokusiraju te da se aktivnije uključe u život svoje lokalne zajednice.