Grad Velika Gorica

Vijesti

Počinje izgradnja reciklažnog dvorišta od 4,5 milijuna kuna

mraclinska2Ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta u Mraclinskoj Dubravi, vrijednog 4,5 milijuna kuna, danas su potpisali gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić i direktor tvrtke Elektrocentar Petek d.o.o., Krešo Petek.

- Današnja prigoda potpisivanja Ugovora o izgradnji reciklažnog dvorišta samo je početak velikogoričkog aktivnog angažmana na projektima koji se financiraju iz Europske unije – istaknuo je prilikom potpisivanja gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić te dodao kako je velika važnost sudjelovanja u natječajima i povlačenju sredstava, jer ekonomska situacija u zemlji ne daje mogućnosti samostalnog financiranja velikih projekata i zato su snage usmjerene na europske fondove.

Kad govorimo o projektu izgradnje reciklažnog dvorišta nalazimo se na početku izgradnje, koja je vrijedna 4,5 milijuna kuna. Od toga 85 posto novca dolazi iz EU fondova, dok ostatak sredstava osigurava Grad Velika Gorica. Izgradnja će biti završena u rujnu.

Izgradnja reciklažnog dvorišta dio je projekta „U mojem dvorištu“, koji Velika Gorica radi u suradnji s općinom Velenje, a partner projekta je i VG Čistoća. Cijeli projekt vrijedi 9,2 milijuna kuna, a obuhvaća, između ostalog, i izradu studije gospodarenja otpadom koja će Gradu sigurno dati smjernice za uvođenje sustava odvojenog sakupljanja otpada sukladno zakonu o održivom gospodarenju otpadom.

reciklazno1