Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvara se mali prolaz na Plesu

pleso1Međunarodna Zračna luka sutra će otvoriti mali prolaz za pješake, koji povezuje Pleso i Međunarodnu zračnu luku. Grad Velika Gorica provest će kontrolu i regulirati promet u kretanju i promet u mirovanju kao i oglasne površine u naselju Pleso i uz prostor Međunarodne Zračne luke.

Nakon razmatranja problematike, Grad Velika Gorica i Međunarodna Zračna luka usuglasile su ove zaključke s kojima su se složili predstavnici Gradske četvrti Pleso i Inicijative „Pleso nije geto“.
Na današnjem sastanku nazočili su Bruno Mazurkiewicz, Predsjednik Uprave i David Gabelica, Član Uprave MZLZ, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, zamjenici gradonačelnika Stjepan Kos i Ervin Kolarec, predsjednica gradske četvrti Pleso mara Jurič te predstavnici Inicijative „Pleso nije geto“, Vjekoslav Junković i Željka Zdelar.
Osim dogovorenih zaključaka, Grad Velika Gorica zatražit će u roku 15 dana sastanak s predstavnicima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, kako bi se utvrdili svi prometni pravci kojima će se po izgradnji novog terminala moći ulaziti u Zračnu luku.

-Zahvaljujem i predstavnicima Inicijative, gradskoj četvrti i svim građanima Plesa kao i Međunarodnoj Zračnoj luci na konstruktivnim razgovorima i susretljivosti u rješavanju problema. Građani Plesa i Velike Gorice ne mogu živjeti „iza“ Zračne luke, već uz nju i u suživotu. U tome se svi slažemo i zato ćemo nastaviti daljnje razgovore kako bismo otklonili sve moguće probleme i kako bismo zajedno došli do jedinog cilja, a to je zadovoljstvo svih subjekata uključenih u navedenu problematiku – istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

pleso2