Grad Velika Gorica

Vijesti

Obnovljena Rakarska ulica

rakarska1Rekonstrukcija Rakarske ulice započela je sredinom listopada prošle godine. Za promet je privremeno otvorena uoči Božića, a s dolaskom toplijih dana ponovno je zatvorena kako bi bio stavljen završni sloj asfalta i dovršena kompletna signalizacija. Rakarsku je sa suradnicima obišao gradonačelnik Dražen Barišić.

– To je jedna od bitnijih ulica u Velikoj Gorici, u smislu ulaska i izlaska iz grada jer nas povezuje s istočnom i sjevernom obilaznicom, ali povezuje i susjedna naselja. Dugo godina je bila neuređena kao tranzitna cesta koju je trebalo privesti svojoj svrsi. Sada imamo siguran i lijep ulazak sjeverne obilaznice u grad – rekao je gradonačelnik Barišić te zahvalio izvođačima na kvalitetno i u roku napravljenom poslu, a sugrađanima i svima koji prometuju Rakarskom na strpljenju.

U rekonstrukciju je uloženo nešto manje od 2,4 milijuna kuna, a radovi su obuhvatili 255 metara dugu dionicu od križanja s Pleškom do Avenije Ivana Pavla II.

– Posao smo obavili izuzetno kvalitetno i brzo, napravili smo novi kanalizacijski i oborinski sustav s priključcima prema svim kućama i ovo još jedna prometnica visokog standarda u ovom dijelu grada – kazao je direktor VG Komunalca Dragan Perić.

Radovi su na ovom dijelu u potpunosti gotovi, a radnici obavljaju još obveznu provjeru i snimanje kanala. Uređenje Rakarske dat će novu dimenziju jednom ‘starijem’ dijelu Gorice u kojem je planirano nekoliko velikih projekta poput gradnja naselja i hotela. Gradonačelnik je najavio i nastavak radova prema Rakarju.

– Možda smo predugo pregovarali s Hrvatskim cestama da oni to saniraju u sklopu izgradnje, ali to se nije dogodilo pa ćemo mi iz vlastitih sredstava financirati uređenje. Napravit ćemo kvalitetan projekt i nakon toga brzo ići u samu izgradnju – najavio je Barišić.

rakarska2