Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić: 'Zajedno ćemo riješiti problem prolaza u Zračnu luku'

zracna12Grad Velika Gorica podržava lokalno stanovništvo Plesa u rješavanju problema zatvorenog malog prolaza, koji povezuje Pleso i prostor Međunarodne zračne luke. Podsjećamo kako je prolaz desetljećima korišten i njegovo zatvaranje izazvalo je velike probleme lokalnom stanovništvu koje određene usluge obavlja unutar prostora Zračne luke, kao i učenicima Zrakoplovno tehničke škole, koji su taj prolaz koristili za dolazak i odlazak iz škole.

Gradonačelnik Dražen Barišić uputio je dopis Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture u kojem traži očitovanje i stav o zatvaranju prolaza.

- Podržavam što hitnije rješavanje ovog problema i to u dogovoru lokalnog stanovništva, Grada i Međunarodne zračne luke. Mišljenja sam kako zajednički možemo pronaći rješenje koje će zadovoljiti potrebe svih uključenih subjekata. U tom smislu sam razgovarao s predstavnicima Vijeća GČ Pleso, ali i s nekim građanima te ih pozvao na zajednički sastanak u utorak u mome uredu – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić, uz napomenu kako očekuje prijedloge zaključaka samih mještana o kojima će na sastanku razgovarati, a potom zajednički zatražiti sastanak s Upravom Međunarodne zračne luke.

Grad Velika Gorica očekuje rješavanje ovog problema u kratkom roku i učinit će sve što je u zakonskim okvirima moguće, u suradnji s lokalnim stanovništvom i Međunarodnom zračnom lukom.