Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad jednakih mogućnosti

nikolinaNikolina Štimac je naša sugrađanka – djevojka koja je teško stradala u prometnoj nesreći i usprkos lošim prognozama samo s velikom upornošću, odricanjem i svakodnevnim vježbanjem uspjela doći do sadašnje zdravstvene situacije.

Svakodnevno uz fizioterapeuta i bazen, dodatno još vozi i bicikl (trokolicu s dva pomoćna kotača), a sve u cilju što kvalitetnije motoričke rehabilitacije.
Na trasi kojom svakodnevno vježba vozeći trokolicu od Ul. A. Cvetkovića (gdje živi) prema Istočnoj obilaznici nailazila je na prepreku u Sisačkoj ulici ispred broja 37, gdje je bilo suženje nogostupa radi stupa javne rasvjete. Kako tu nije mogla proći trokolicom, a uporna u želji da vježba i što više se opravi, taj dio puta prelazila je vršeći opasnu radnju silaskom na uljevnu kolničku traku gdje je vozila u suprotnom smjeru od smjera kretanja vozila pritom dovodeći u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu.

S izrečenim problemom s kojim se svakodnevno susretala Nikolina se obratila Gradu uz molbu da se izvrši proširenje nogostupa u Sisačkoj ulici ispred broja 37 i upuste rubnjaci pred pješačkim prijelazom kod Tržnog centra.

Na veliko zadovoljstvo Nikoline i svih koji su sudjelovali u provedbi ovih radova i imali priliku vidjeti sreću u njezinim očima i ponos radi veće samostalnosti koje joj je omogućena, izvršeno je proširenje nogostupa u Sisačkoj ulici ispred broja 37, a nedavno su i upušteni rubnjaci pred pješačkim prijelazom kod Tržnog centra za što je Nikolina izrazila veliku hvalu i ustvrdila da je to pozitivan primjer odnosa i suradnje Grada prema osobama sa invaliditetom.