Grad Velika Gorica

Vijesti

10. Memorijalni turnir u kuglanju ‘Sjećanje na krvavi Uskrs’

turnir110. Memorijalni turnir u kuglanju „Sjećanje na krvavi Uskrs“, održan je u organizaciji velikogoričke podružnice Udruge „Nezavisni dragovoljci hrvatski“, a pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice i Županijske udruge.

Prije početka natjecanja predstavnici Udruga na čelu sa dogradonačelnikom Ervinom Kolarcem položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima. Predsjednik NDH ZŽ g. Željko Cesarec istaknuo je da se turnir tradicionalno održava u spomen na „Krvavi Uskrs“ i pogibiju prvog redarstvenika Josipa Jovića, te zahvalio nazočnima na odazivu.

Dogradonačelnik g. Ervin Kolarec je rekao da Grad Velika Gorica godinama financijski podupire programe i projekte braniteljskih udruga, te da će to raditi i ubuduće. Nakon toga svečano je i otvorio natjecanje. Neuspješniji su dobili medalje i pehare (prvoplasirani i veliki prijelazni pehar), te zahvalnice, a svaki sudionik dobio je „Uspomenicu“ za sudjelovanje na turniru, koje su podijelili predsjednik Županijske Udruge Ž. Cesarec, predsjednik Podružnice D. Talevski i tajnik podružnice Zlatko Galeković. Nakon natjecanja gosti i sudionici ostali su na prigodnom druženju.

turnir2