Grad Velika Gorica

Vijesti

Svjetski dan kazališta obilježavaju i Goričani

scena-goricaU povodu obilježavanja Svjetskog dana kazališta večeras će u dvorani Gorica biti prikazana predstava „Sve u tri“, a za naše najmlađe sugrađane u nedjelju će biti besplatna predstava za djecu u 11 sati.
U posljednje dvije godine Scena Gorica sudjelovala je na niz festivala gdje su ostvarene i prestižne nagrade.

Nagrada Teatra.hr za najbolji tekst „ I živjeli su sretno…?“ i nominacija za najboljeg glumca iz istoimene predstave. Na festivalu Virkas u Virovitici ostvareno je drugo mjesto na festivalu za predstavu „Kreket“ prema glasovanju publike.

Festival regionalnih kazališta „Prolog“ u Sisku rezultirao je nagradom publike za najbolju predstavu „Kreket“ i za najboljeg režisera istoimene predstave. Međunarodni dječji festival „Naj, naj, naj“ u Žar ptici završio je nagradom stručnog žirija za najboljeg glumca Luku Dragića i za najbolju predstavu „Kreket“.

- U protekle dvije godine dobili smo 8 nagrada i 2 nominacije. Festivalske nagrade su priznanje našem radu i velikom trudu te podrška razvoju kvalitete postizanju i održavanju izvrsnosti programa i organizacijskog modela u zemlji i inozemstvu, te prepoznatljivost Scene Gorica kao nositelja izvrsnosti – istaknula je voditeljica Scene Gorica Ines Bojanić.