Grad Velika Gorica

Vijesti

Škola u Novom Čiču bit će dovršena do ljeta

skola-cice 1Oko 600 učenika će s početkom nove školske godine konačno zasjesti u klupe osnovne škole u Novom Čiču koja se gradi punom parom. Na radilištu je svakodnevno 70-ak djelatnika, a radi se istovremeno na zgradi škole, sportskoj dvorani i uređenju okoliša.

Gradilište je sa svojim suradnicima posjetio i gradonačelnik Dražen Barišić koji je pohvalio izvođača radova. Naime, nakon što je, tvrtka Tempo inženjering koja je izabrana za izvođača radova otišla je u stečaj, Grad Velika Gorica preuzeo je obvezu završetka izgradnje škole te je za novog izvođača na natječaju odabran Elektrokem, uz podizvođače KBB Kardum i Geo-informatički studio.

– Jako sam zadovoljan viđenim i nakon puno godina mogu izraziti zadovoljstvo izborom izvođača koji radi vrlo kvalitetno te po dinamičkom planu izvršava preuzete obveze – rekao je gradonačelnik Barišić.

Izgradnju škole financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, radove na sportskoj dvorani uz Grad sufinancira Zagrebačka županija, a uređenje okoliša na sebe je u potpunosti preuzeo Grad Velika Gorica.

– Radimo parkiralište između škole i župnog ureda, a danas će biti objavljen i natječaj za rekonstrukciju zavoja, odnosno dijela prometnice kroz Novo Čiče, s autobusnim ugibalištem, skretačima i svim što je potrebno za sigurnost svih sudionika u prometu djece – kaže Barišić.

Inače, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša u samom projektu su napravljene i određene izmjene.

– Ići ćemo na viši energetski razred objekta, promijenili smo energent za grijanje pa će se koristiti biogorivo, odnosno pelete, a u cijelom objektu postavit ćemo led rasvjetu. Tako da ćemo dobiti ono što je najmodernije, najkvalitetnije i ujedno najzdravije – dodaje Barišić.

- Na gradlištu je 74 radnika i svakodnevno dolazi do 18 kamiona. Što se tiče dvorane izvršili smo oko 25% radova, a unutarnje žbukanje će biti gotovi 12 dana prije roka. Očekujem da ćemo sve završiti znatno prije roka – rekao je voditelj gradilišta Miljenko Pešut.

skola-cice 2skola-cice 3skola-cice 4skola-cice 5