Grad Velika Gorica

Iz medija

OŠ Eugena Kumičića obilježila Dan osoba s Downovim sindromom

kumicicUčenici i djelatnici OŠ Eugena Kumičića i ove su godine obilježili Dan osoba s Downovim sindromom. Međunarodni Dan osoba s Downovim sindromom obilježava se na prvi dan proljeća, 21. ožujka, akcijom šarenih čarapa.

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Downovin sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Downovim sindromom da se integriraju u naše društvo, da im se osigura mjesto u vrtiću i školi, posao, a akciji šarenih čarapa pridružila se i OŠ Eugena Kumičića u petak 20. ožujka.

- Time smo se uključili u akciju na koju su svi pozvani putem medija. Želimo pokazati da smo svi različiti, a u stvari toliko isti. Novinarska skupina fotografirala je učenike po razredima. Učenici su uživali i dobili informacije o Down sindromu te će te informacije prenositi dalje, u svojim obiteljima, susjedstvu. Mislim da smo uspjeli u nakani pružanja podrške, ali i potaknuli na razmišljanje da svi imamo jednaka prava iako imamo različite potrebe – napomenula je Milica Kolumbić-Di Giorgio, prof. defektolog.

Izvor: VG Danas