- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Novi vrtić u Velikoj Mlaki bit će izgrađen do početka lipnja

Posted By Gorica.hr On 11.03.2015. @ 18:44 In Vijesti | Comments Disabled

vrtici1 [1]Izgradnja novog vrtića u Velikoj Mlaki, te dogradnja vrtića u Pucekovićevoj ulici trebali bi konačno riješiti dugogodišnji problem nedostatnog broja mjesta u velikogoričkim vrtićima.

Mjesta će za 70 novih mališana biti u vrtiću Velika Gorica, u Pucekovićevoj ulici. Kako pojašnjava ravnateljica Irena Kozmić, tu je trenutačno 240-ero djece, a dogradnjom dodatnih 500 m2 prostora stvorit će se uvjeti za još tri odgojne skupine.

a- Ovo je rješenje našeg dugogodišnjeg problema. Nalazimo se u samom centru grada i svake pedagoške godine je sve veći pritisak pri upisima. S novim prostorima bit ćemo korak bliže prema ostvarenju pedagoških standarda – kaže ravnateljica Kozmić.

Stolarija je postavljena, u tijeku su obrtnički radovi. Uz sobe za djecu s pripadajućim sanitarnim i garderobnim prostorom, uređuju se uredi za stručni tim te prostor za radionicu i spremište za domare. Radovi su vrijedno oko dva i pol milijuna kuna, a trebali bi biti gotovi sredinom svibnja.

Prvi novi vrtić nakon 25 godina

Nakon što su propali svi pregovori sa čelnicima Zagreba o zajedničkoj izgradnji vrtića u Velikoj Mlaki, Grad Velika Gorica samostalno je krenuo u investiciju.

- To je prvi vrtić kojeg gradimo nakon 25 godina. Odgojni proces nije zbog toga patio, ali radimo na tome da bude još kvalitetniji i bolji. Obećali smo upis za svako dijete i to ćemo ove godine i ispuniti – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska radova.

U novom objektu za čiju gradnju Grad izdvaja 22 milijuna kuna bit će mjesta za dvjestotinjak djece u deset odgojnih skupina – četiri jasličke i šest vrtićkih, a podmirivat će potrebe Velike Mlake i okolnih mjesta, odnosno zapadnog dijela grada. Građevinski radovi bit će gotovi početkom lipnja te će mališani u novi vrtić krenuti na jesen. Novo zdanje bit će sjedište Dječjeg vrtića Lojtrica.

- Bit će to jedan od najmodernijih vrtića u Hrvatskoj, s modernom didaktikom i kvalitetnim stručnim kadrom, roditelji mogu biti sigurni da će im djeca ovdje biti odgajana po najvišim standardima – ističe Barišić.

U nedostatku prostora, vrtićke odgojne skupine smještene su privremeno u osnovnoj školi u Velikoj Mlaki.

- Nakon niza godina, konačno će se osloboditi učionice u kojima su sada predškolci. Vrtić smo dugo čekali, zemljište je kupljeno pred više od 17 godina – rekao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Goran Krilčić. Gradski vijećnik Jurica Mihalj dodao je da je kao roditelj sretan što se gradi moderan, prekrasan objekt s brojnim pogodnostima, u kojem će djeca sigurno uživati.

No, nadogradnja objekta u Pucekovićevoj i gradnja vrtića u Mlaki nisu jedini projekti vezani uz predškolski odgoj. Kako je najavio gradonačelnik, projektira se i vrtić u Cvjetnom naselju, što bi trebalo biti financirano iz europskih fondova.

vrtici2 [2]vrtici3 [3]vrtici4 [4]vrtici5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/03/novi-vrtici/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vrtici12.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vrtici23.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vrtici32.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vrtici4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vrtici5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal