Grad Velika Gorica

Vijesti

Natjecanje mladih tehničara

tehnicariU Osnovnoj školi Eugena Kumičića jutros je otvoreno već tradicionalno 57. natjecanje mladih tehničara na županijskoj razini. Oko 150 učenika Zagrebačke županije sudjeluje u kategorijama modelarstva, maketarstva, robotike, elektrotehnike, elektronike, fotografije, orijentacije i komunikacije, modelarstva, strojarstva i graditeljstva.

U holu škole predstavljeni su radovi mladih poduzetnika.

„Drago nam je da smo ponovno domaćini Županijskog natjecanja i da su mlade i kreativne snage uvijek dobrodošle i potrebne“ rekao je zamjenik ravnateljice Boris Opačić, prilikom otvaranja natjecanja pred okupljenima.

Neven Topolnjak, savjetnik za školstvo Grada Velike Gorice, u ime gradonačelnika Dražena Barišića pozdravio je prijatelje tehničke kulture i njihove mentore te im zaželio puno uspjeha.
Predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije Ivan Vlainić svim učenicima je poželio sreću u natjecanju.

Voditeljica i organizatorica Eva Šajgo uputila je učenike po kategorijama u njihove učionice gdje pišu pisanu provjeru. Nakon toga je uslijedila izrada i predstavljanje tehničkih tvorevina.
Ukoliko u gradu sretnete više učenika s fotoaparatima u ruci, znajte da su samo na zadatku koji su dobili na natjecanju tehničke kulture.