Grad Velika Gorica

Vijesti

Izgradnja terena sa umjetnom travom

trava1Radove na izgradnji nogometnog terena s umjetnom travom u Športsko-rekreacijskom centru, obišli su gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Ervin Kolarec. Predstavnici izvođača radova, Maxmar sporta najavili su kako bi radovi trebali biti gotovi do sredine travnja.

– To će biti najkvalitetnije igralište s umjetnom travom u ovom dijelu Europe. Ono je rezultat dobre suradnje s Hrvatskim nogometnim savezom i HNK Goricom. U vrijeme snijega i blata djeca više neće trebati odlaziti trenirati izvan Velike Gorice – rekao je Barišić.

Do sada su što se radova tiče napravljeni iskopi i odvoz sloja zemlje s terena, te pripremni radovi koji su obuhvaćali postavljanje geotekstila i kamenog granulata. Do postavljanja umjetne trave izvođači radova trebaju još postaviti fini granulat na koji se postavlja gumeni granulat i umjetna trava pod kojom će biti površina veća od 10 tisuća metara kvadratnih.

Što se same trave tiče, riječ je travi posljednje generacije koja je izašla početkom ove godine čime će Velika Gorica dobiti teren s najmodernijom umjetnom travom. Ukupna cijena radova iznosi oko pet milijuna kuna s PDV-om, a do realizacije projekta došlo je nakon potpisivanja ugovora između Grada Velike Gorice, Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Gorice.

Zadovoljstvo završetkom radova ne krije niti zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji je ujedno i predsjednik Skupštine HNK Gorice te je dobro upoznat s problemima oko nedostatka trenažnih procesa u zimskim mjesecima.

-Ovime smo stvorili iznimno kavlitetne uvjete tako da možemo očekivati bolje i kvalitetnije rezultate. No, ono što je najvažnije kroz svih 365 dana u godini imat ćemo vrhunske uvjete za rad- kaže zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Gradonačelnik Barišić je za vrijeme obilaska radova najavio izgradnju bazena, za koju kaže da predstavlja jedan značajan izazov.

– Iduće godine već ćemo imati konture bazena, a nakon njegove izgradnje završit ćemo ciklus značajnijeg ulaganja u sportske objekte – najavio je gradonačelnik.

trava2