Grad Velika Gorica

Vijesti

GSG: Razdjelnike mogu povoljnije ugraditi korisnici svih toplinskih sustava

grijanje21Stanari svih stambenih zgrada u Velikoj Gorici od sada će moći povoljnije ugraditi razdjelnike topline koji bi im trebali donijeti i određenu uštedu. Iz Gradskog stambenog gospodarstva izvijestili su kako se na natječaj za sufinanciranje nabave i ugradnje uređaja za mjerenje toplinske energije mogu javiti svi korisnici, neovisno o vrsti toplinskog priključka.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je natječaj kojim će se sufinancirati ugradnja razdjelnika. S obzirom da su po Zakonu o tržištu toplinske energije i Pravilniku o načinu raspodjele i obračunu troškova za isporučenu toplinsku energiju po novom obvezni razdjelnike ugraditi i suvlasnici koji, osim centralnog, u zgradama imaju zatvoreni ili samostalni toplinski sustav, i takve vrste stambenih zgrada moći će se prijaviti na natječaj Fonda kojim se sufinancira ugradnja.

– Smatram da smo time izbjegli diskriminaciju između zgrada na području grada Velika Gorica, te je svim stanovnicima višestambenih zgrada omogućena prijava na navedeni natječaj, odnosno mogućnost sufinanciranja do iznosa od 40% za ugradnju razdjelnika topline – izjavio je direktor GSG-a Tomislav Landeka.