Grad Velika Gorica

Obavijesti

Zimska služba na terenu

snijegVelika i mala zimska služba su u punom stanju pripravnosti. Ekipe dežuraju i spremne su za intervencije. Noćas su službe obilazile i posipale sol protiv leđenja na kritičnim mjestima.

Ophodarske službe su u obilasku terena na kompletnih 570 km. Ukoliko ima kakvih potreba građani se mogu javiti u VG Komunalac na 6370 655. S obzirom na vremenske uvjete, građani se upozoravaju na prilagodbu brzine i ponašanja u prometu.

Prema prognozama DHMZ-a danas popodne i sutra tijekom dana najavljene su obilne snježne padaline, te je za zagrebačko područje označen narančasti alarm – opasni vremenski uvjeti. Pozivaju se svi sudionici u prometu da koriste javni gradski prijevoz!

Ukoliko ipak koristite vlastiti prijevoz preporučamo upotrebu odgovarajuće zimske opreme u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama – zimske gume, lance, upaljena svijetla. Također, vozače molimo na strpljenje u vožnji i pojačan oprez na pješake zbog smanjene vidljivosti. Pješake molimo da koriste odgovarajuću obuću i odjeću, te da se kreću po nogostupima i označenim pješačkim prijelazima! Također Vas molimo na pojačan oprez pri prijelazu ceste zbog smanjene vidljivosti i nemogućnosti vozača na naglo zaustavljanje vozila.

S obzirom da se petkom u Velikoj Gorici tradicionalno održava Sajam, te se očekuje pojačan promet, savjetujemo vozačima neka, ukoliko je to moguće, odgode posjet Sajmu, a pješacima preporučamo po ovakvim vremenskim uvjetima ostanak u svojim domovima.