Grad Velika Gorica

Obavijesti

Komunalna naknada

gradici1Gradsko vijeće Grada Velike Gorice donijelo je novu Odluku o komunalnoj naknadi (Službeni glasnik Grada Velike Gorice, 7/14.) koja je stupila na snagu 01.01.2015. godine. Sukladno odredbama navedene Odluke, na kućne adrese građana poslana su nova Rješenja o obvezi komunalne naknade.

Uz mjesečne uplatnice na kojima je iskazana zajednička obveza plaćanja komunalne naknade (KN), vodne naknade (VN) i zajedničke pričuve (ZP) – za višestambene zgrade, poslan je i poziv strankama, budući je čl.9. Odluke propisano kako o svim promjenama koje se odnose na obvezu plaćanja komunalne naknade obveznik je dužan obavijestiti gradsko upravno tijelo nadležno za komunalne poslove, te sukladno tome dostaviti podatke o promjeni te omogućiti uvid u njih.

Komunalna naknada je sukladno odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu određena kao prihod proračuna jedinice lokalne samouprave te su sredstva komunalne naknade namijenjena financiranju obavljanja komunalnih djelatnosti i to održavanja čistoće u dijelu koji se odnosi na čišćenje javnih površina, održavanja javnih površina, održavanja nerazvrstanih cesta, održavanja groblja, javne rasvjete i financiranja građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

Komunalnu naknadu plaćaju vlasnici, odnosno korisnici stambenog prostora, poslovnog prostora, garažnog prostora, građevnog zemljišta koje služi u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti i
neizgrađenoga građevinskog zemljišta.

Uvjeti oslobađanja plaćanja komunalne naknade za stambeni/poslovni prostor te potrebna dokumentacija za ostvarenje navedenog propisana je čl. 11. do 13. Odluke o komunalnoj naknadi.

Priloženo:

Zahtjev za oslobađanje plaćanja komunalne naknade za stambeni prostor za 2015. godinu (DOC)