- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Velika Gorica u projektu samozapošljavanja

Posted By Gorica.hr On 29.01.2015. @ 11:07 In Vijesti | Comments Disabled

pozega [1]Velika Gorica partner je Gradu Požegi u projektu „Obučavanje mladih i visokoobrazovanih osoba za samozapošljavanje i poduzetništvo –Menadžeri poslovnog razvoja.“ Tako je danas u Požegi potpisan Partnerskog sporazum o međusobnim pravima i obavezama u projektu Lokalne razvojne inicijative za zapošljavanje.

Potpisnicu su gradonačelnici Velike Gorice i Požege, Dražen Barišić i Vedran Neferović te direktor Razvojne agencije Sisačko – moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. ,Mario Čelan. Projekt je vrijedan 240.471,48 eura, a njegov cilj je doprinijeti povećanju zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih mladih osoba na području Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

- Grad Velika Gorica već je prepoznat po svojim nastojanjima razvoja gospodarskih potencijala i potencijala zapošljavanja. Jedan smo od gradova s najnižom stopom nezaposlenosti i s najvišim prosjekom plaća. To dovoljno govori o našim nastojanjima da svojim građanima osiguramo kvalitetan život. Iz tog razloga, odazvali smo se pozivu grada Požege i prihvatili biti partner projekta, jer smo sigurni da će njegovi rezultati biti korisni našim nezaposlenim mladim visokoobrazovanim osobama. Iako je stopa nezaposlenosti, kao što sam istaknuo, među najmanjima u Hrvatskoj, naša je težnja i cilj prema kojem stremimo – smanjiti nezaposlenost još više, odnosno svesti ju na najmanju moguću mjeru. I ovaj projekt doprinijet će tome i u Velikoj Gorici ćemo ga provesti na kvalitetan način, a korist će biti, ne samo zapošljavanje mladih osoba, nego i za cjelokupan grad koji će dobiti nove, kvalitetne mlade snage – istaknuo je prilikom potpisivanja gradonačelnik Barišić

Projekt predviđa pripremu i provedbu obrazovnih programa koji će pružiti mladim nezaposlenim visokoobrazovanim osobama (30 njih po 10 u svakom gradu tj. županiji) znanja i kompetencije potrebne za ispunjenje potrebe druge ciljne skupine projekta, poslodavaca. Da bi mladi visokoobrazovani, ali dugotrajno nezaposleni mogli biti menadžeri poslovnog razvoja, moraju biti obučeni kroz program razvijen na temelju potreba poduzeća. Kroz to, oni će nadopuniti znanja i vještine koje već posjeduju sa specifičnim znanjima i vještinama potrebnim za pomoć poduzećima u razvoju. Kroz sve to omogućit će da dobiju teorijska i praktična znanja koja će biti korisna za dobrobit lokalnih poduzetnika, pomažući im u razvoju njihovog poslovanja, a u isto vrijeme pružajući radno iskustvo za ciljne skupine nezaposlenih i kontakte u poslovnom svijetu, kao svojim budućim klijentima.

Inicijativa je pokrenuta prije godinu i pol dana od strane Grada Požege koji je na temelju dotadašnje kvalitetne suradnje pozvao Grad Veliku Goricu i Razvojnu agencija Sisačko – moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. da se pridruže prijavi projekta. U listopadu 2013. godine predan je sažetak projekta, a krajem kolovoza 2014. godine predana je i završna prijava. Sam projekt je odobren u studenom 2014. te je s provedbom počeo 17. prosinca 2014. godine. Projekt traje 20 mjeseci do 16. kolovoza 2016. godine.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/01/velika-gorica-u-projektu-samozaposljavanja/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pozega.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal