- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Hrvatski veterinarski institut planira preseljenje u Veliku Goricu

Posted By Gorica.hr On 15.01.2015. @ 08:47 In Vijesti | Comments Disabled

vet1 [1]Planovi vezani uz moguće preseljenje Hrvatskog veterinarskog instituta u Veliku Goricu s vremenom su krenuli u realizaciju, pa već i samo preseljenje postaje sve izvjesnije. U slijedu dosadašnjih aktivnosti, na poziv ravnatelja Hrvatskog veterinarskog instituta, jučer je delegacija Grada Velika Gorica s gradonačelnikom Draženom Barišićem posjetila središnjicu Hrvatskog veterinarskog instituta.

Goste je pozdravio ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta uz kraću prezentaciju ostvarenih rezultata Instituta, ali i usvojenih konkretnih srednjeročnih planova za budućnost Instituta. Sukladno njima, Hrvatski veterinarski institut bio bi preseljen na novu lokaciju, kako je ranije objavljeno, na zemljištu katastarske čestice 688/1 katastarske općine Kurilovec koje je u vlasništvu Republike Hrvatske, a za koje je Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom upućeno pismo namjere za darovanjem predmetnog zemljišta.

Prof. dr. sc. Željko Cvetnić je u svojoj prezentaciji pojasnio i objektivne buduće potrebe za besprijekorno funkcioniranje suvremenog “Instituta za budućnost“. Procijenjeno je da upravo nova planirana lokacija budućeg Instituta može osigurati preduvjete potrebne za ovakav institut. Grad Velika Gorica, na čijem se području ova lokacija nalazi, u duhu pravog partnerstva pokazao je veliki interes i ponudio sve svoje resurse za ostvarenje ove vizije.

Gradonačelnik Barišić se zahvalio domaćinima na pozivu te u svom obraćanju istaknuo da Velika Gorica želi biti dom mnogima, a posebno institucijama kao što je Hrvatski veterinarski institut. “Grad Velika Gorica vam širom otvara svoje veliko srce. Bit ćemo vam na dispoziciji jer nam je drago da vam možemo ponuditi novi dom“, izjavio je. Moguće preseljenje Hrvatskog veterinarskog instituta u, po mnogočemu autonomnu Veliku Goricu, već je i ranije obostrano pozitivno ocijenjeno. U svom obraćanju domaćinima u Hrvatskom veterinarskom institutu, gradonačelnik Barišić ocijenio je da preseljenjem Hrvatskog veterinarskog instituta sa centrom znanstvene izvrsnosti u Veliku Goricu, Velika Gorica dobija komponentu koju je u svom naglom razvoju izgubila – novu dimenziju stručne i obrazovne strukture, ali i novu internacionalizaciju, kroz specifičnu međunarodnu povezanost, prepoznatljivost i priznatost Hrvatskog veterinarskog instituta.
Uz najavu potpune podrške od strane grada i njezine izvršne vlasti, gradonačelnik Barišić je svoje obraćanje zaključio riječima: “Bit će puno posla, a mi se veslimo tom poslu. Bit će dobri i kvalitetni rezultati i obostrano ćemo biti zadovoljni, a najzadovoljnija će biti čitava hrvatska zajednica, u ovom slučaju čak i šire.”

Nakon prezentacije Instituta te mogućnosti u okvirima projektnih suradnji (Teaming), ravnatelj Instituta poveo je delegaciju Grada Velike Gorice u obilazak laboratorija središnje zgrade Instituta.

vet2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/01/hrvatski-veterinarski-institut-planira-preseljenje-u-veliku-goricu/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vet1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vet2.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal