- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gorički gospodarstvenici na sajmu u Virovitici

Posted By Gorica.hr On 15.01.2015. @ 15:26 In Vijesti | Comments Disabled

tolusic [1]U Virovitici će se od 27. veljače do 01. ožujka 2015. održati jubilarni, 20. po redu sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2015. Grad partner biti će Grad Velika Gorica, a Zemlja partner Mađarska.

Kontinuirani razvoj ovog sajma vidljiv je od njegovih početaka 1996. godine, a danas je jedan od najuspješnijih sajmova u Republici Hrvatskoj kako po broju izlagača i zemalja sudionica, tako i po broju posjetitelja. Na prošlogodišnjem sajmu predstavilo se 782 izlagača iz 25 zemalja, na 23.400 m2 izložbenog prostora.

Povodom toga, u četvrtak 15. siječnja, u Velikoj Gorici, gradonačelnik Dražen Barišić održao je sastanak s virovitičko-podravskim županom Tomislavom Tolušićem i direktorom sajma „Viroexpo“ Igorom Androvićem, kako bi dogovorili modalitete nastupa na ovogodišnjem međunarodnom sajmu.
Suradnja Grada Velike Gorice i Virovitice počela je u listopadu prošle godine gdje je dogovoreno sudjelovanje Velike Gorice u gospodarskoj i kulturnoj prezentaciji.

U sklopu sajma, 27. i 28. veljače održat će se i 1. Međunarodni sajam LAG-ova. Očekuje se sudjelovanje najmanje dvadeset hrvatskih LAG-ova, te LAG-ova iz Francuske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.
Na ovom sastanku gradonačelnik je obavijestio organizatore Viroexpa i župana Tolušića kako je i Velika Gorica na zadnjoj sjednici gradskog vijeća u prošlog godini donijela odluku o pristupanju velikogoričkih naselja dvjema lokalnim akcijskim grupama „Zrinska gora-Turopolje“ i „Vallis Colapis“. Stoga očekujemo i sudjelovanje ovih LAGa na ovoj međunarodnoj manifestaciji.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/01/goricki-gospodarstvenici-na-sajmu-u-virovitici/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/tolusic.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal