Grad Velika Gorica

Obavijesti

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio Godišnji program raspisivanja javnih poziva i natječaja u 2015 godini

certifikat1Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) objavio je početkom 2015. godine Godišnji program raspisivanja javnih poziva i natječaja u 2015 godini u kojem najavljuje natječaje iz Sektora energetske učinkovitosti i Sektora zaštite okoliša.

Natječaji su namijenjeni jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, javnim ustanovama, trgovačkim društvima i obrtnicima, vlasnicima kampova, hotela i apartmana, upraviteljima zgrada, organizacijama civilnog društva, zadrugama hrvatskih branitelja, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, znanstvenim i stručnim institucijama i tvrtkama te građanima.

Među najavljenim natječajima izdvajamo one za koje su građani iskazali najviše interesa:

• EnU-18 Javni natječaj za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada
• EnU-19 Javni poziv za ugradnju uređaja za mjerenje potrošnje toplinske energije u višestambenim zgradama
• EnU-20 Javni poziv za izradu energetskih pregleda i energetskih certifikata višestambenih zgrada
• EnU-21 Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu višestambenih zgrada
• EnU-22 Javni poziv za sufinanciranje mjera energetskih učinkovitosti u obiteljskim kućama
• EnU-23 Javni poziv za sufinanciranje sustava obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama
Natječaji EnU-18 do EnU-21 namijenjeni su upraviteljima zgrada koji u ime i za račun suvlasnika organiziraju provedbu navedenih mjera.

Građani se mogu samostalno javiti na navedene natječaje:

• EnU-5 Javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih kućanskih uređaja
• EnU-11 javni poziv za sufinanciranje niskoenergetske novogradnje
• EnU-12 javni poziv za sufinanciranje električnih, plug-in hibridnih i hibridnih vozila za građane

Grad Velika Gorica u suradnji sa FZOEU je tijekom 2013. i 2014.godine proveo Natječaj za sufinanciranje ugradnje razdjelnika topline i termostatskih ventila u centralnom toplinskom sustavu na području Grada Velike Gorice i Javni natječaj za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na području Grada Velike Gorice, a također je i u Proračunu za 2015. godinu osigurao sredstva za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti u suradnji sa FZOEU.

Gore navedeni Godišnji program objavljen je na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na poveznici:
http://www.fzoeu.hr/hrv/pdf/GODISNJIPROGRAMRASPISIVANJAJAVNIHPOZIVAINATJECAJA02012015.pdf

Sve dodatne informacije u vezi navedenih natječaja mogu se dobiti na besplatnoj info liniji FZOEU za energetsku učinkovitost 0800 200 170 (radnim danom od 9.00 do 15.00 sati), dok se informacije vezane za natječaje u provedbi Grada Velike Gorice u suradnji sa FZOEU mogu dobiti na brojeve telefona Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU
01/5520-521 i 01/5520-527.