Grad Velika Gorica

Vijesti

‘Volim život’

IMG_6772finPovodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec primili su osobe s invaliditetom te predstavnike udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom ili rade u njihovu korist.

Gradonačelnik Barišić je naglasio kako Grad već dugi niz godina sustavno skrbi za naše sugrađane želeći im osigurati pomoć i podršku kroz sva životna područja počevši od odgoja i obrazovanja, podrške obitelji, zdravstvene zaštite, zapošljavanja do slobodnog vremena kroz šport i rekreaciju. Izrada i prihvaćanje Strategije izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom Grada Velike u razdoblje od 2014.-2018. godine ima za svrhu unaprijediti, zaštiti i osigurati ravnopravno uživanje svih ljudskih prava.

S ciljem što potpunije integracije djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Grad kontinuirano podržava mnoge programe kao što su : asistent u nastavi, osobni asistent, program RPA, Savjetovalište za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, Prijevoz osoba s invaliditetom, nabavu ortopedskih pomagala pojedinaca, Posudionicu ortopedskih pomagala, arhitektonsku prilagodbu prometnica osobama s invaliditetom, športske aktivnosti osoba s invaliditetom..

Savjetnik gradonačelnika Darko Matić je naglasio kako Povjerenstvo za osobe s invaliditetom prati realiziranje mjera i aktivnosti iz Strategije te ukazuje na probleme i predlaže moguća rješenja.

Dogradonačelnik Kolarec je naglasio kako ne smijemo zaboraviti kako osobe s invaliditetom nisu osobe s posebnim potrebama već s istim potrebama kao i svi ostali građani ali ih mogu ostvariti na drugačiji način.

Nakon prijema prikazan je film „Volim život“ čiji su autori Petra Žuvela i Goran Kovačić, a koji prikazuje isječke iz života naših sugrađana s invaliditetom. Potom je otvorena Izložba sportskih fotografija koja prikazuje 45 fotografija naših sportaša s invaliditetom.

IMG_6848finIMG_6856finIMG_6896finIMG_6954fin