Grad Velika Gorica

Vijesti

Rakarska se sutra privremeno otvara za promet

rakarskaPrivodi se kraju rekonstrukcija Rakarske ulice koja je započela 15 listopada. Djelatnici VG Komunalca postavljaju prvi sloj asfalta u duljini 255 metara. Završetak radova očekuje se tijekom sutrašnjeg dana, nakon čega će prometnica biti privremeno puštena u promet.

Prometnicu ćemo privremeno otvoriti uoči božićnih blagdana. Drugi sloj asfalta postavit ćemo na proljeće kako ne bi došlo do pucanja sloja zbog niskih temperatura. Iskustvo na Gradićkoj ulici u Gradićima pokazalo nam je kako je to najsigurniji i najkvalitetniji način postavljanja asfalta – kaže direktor VG Komunalca Dragan Perić.

Vrijednost rekonstrukcije Rakarske ulice je 2.400.000 kuna. Postavljeni su novi priključci na vodovod, oborinska kanalizacija, izgrađena je nova pješačka staza i biciklistički kolnik.

Dva mjeseca prije roka

– Ova cesta je jedan od ključnih ulaza u grad. Rekonstrukcija je bila nužna jer oborinska voda zadržavala se u dvorištima građana. To se više neće događati, a ulicu završavamo zbog važnosti znatno prije roka koji je zadan za 28. veljače 2015. godine – ističe Perić.

Odmah nakon Božića VG Komunalac postavit će i prvi sloj asfalta na pješačkim stazama.