- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Potpisani novi kolektivni ugovori – smanjuju se plaće

Posted By Gorica.hr On 18.12.2014. @ 12:08 In Vijesti | Comments Disabled

potpis1 [1]Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić potpisao je nove kolektivne ugovore sa sindikatom gradske uprave i sindikatom Javne vatrogasne postrojbe. Time su smanjene plaće djelatnika za 5 %. Osnovica za obračun plaće sa 3210 pada na 3050 kuna. Grad Velika Gorica u sindikatima gradske uprave i javne vatrogasne postroje pronašao je sugovornika svjesnog situacije u kojoj se nalaze lokalni proračuni nakon Vladine reforme.

- Krenuli smo sa smanjivanjem plaća svim proračunskim korisnicima i hvala vam što ste kao sindikati iskazali razumijevanje za situaciju u kojoj se nalazimo. Vatrogastvo je gradu izuzetno važno, ulagali smo do sada, a ulagat ćemo i ubuduće koliko će biti u našoj mogućnosti. Jedan od velikih projekata koji nas očekuje je preseljenje Javne vatrogasne postrojbe na primjereniju lokaciju u kojoj ćete imati bolje operativne uvjete – izjavio je prilikom potpisivanja kolektivnog ugovora gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

Predstavnici sindikata izrazili su razumijevanje za nastalu situaciju. – Činjenica je da naši djelatnici nisu oduševljeni smanjenjem svojih primanja, ali svjesni su situacije u kojoj se nalazi gradski proračun te su zbog toga pristali na potpisivanje novog kolektivnog ugovora – izjavio je predstavnik sindikata JVP-a Roman Gotal.

Podsjetimo, poreznom reformom Vlada uzima prihod iz lokalnih proračuna. Time će velikogorički ostati uskraćen za 20 milijuna kuna. Jedna od mjera, kojima se planira namiriti razlika, upravo je smanjenje plaća svim djelatnicima koji plaću primaju iz gradskog proračuna. U tijeku su pregovori i za preostala tri kolektivna ugovora u Gradu, sa Sindikatom komunalnih radnika Hrvatske, Hrvatskim sindikatom djelatnika u kulturi, kao i sa sindikatima zaposlenih u predškolskim ustanovama. Svi kolektivni pregovori zaključit će se do konca godine.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2014/12/potpisani-novi-kolektivni-ugovori-%e2%80%93-smanjuju-se-place/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/potpis1.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal